Kirill Kotšegarov lõpetas Lanzarote Ironmani kaheksanda kohaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kotšegarov.
Kirill Kotšegarov. Foto: Andrus Eesmaa

Oktoobris toimuvale Hawaii Ironmanile ehk täispika triatloni maailmameistrivõistlustele pürgiv Kirill Kotšegarov võistles täna Lanzarote Ironmanil, kus ta mullu saavutas 3. koha. Võidumõtetega startinud Kirilli võistlus ei läinud seekord aga soovitud rada ning lõppaeg  9:14.28 tähendas seekord 8. kohta. 

Nagu juba tavaks saanud, ei olnud võistluse avaalal Kotšegarovil päris esimeste sekka asja. 3,8 km ujumisdistantsi läbimiseks kulus meie mehel aega 51 minutit ja 58 sekundit, mis tähendas rattarajale siirdudes 28. kohta. Ujumisele kui murekohale vihjas Kotšegarov ise ka juba vahetult enne võistlust, öeldes, et pärast Lanzarotet kavatseb ta kodus just ujumise väga tõsiselt käsile võtta.

Lanzarote tuulte- ja tõusuderohkel rattarajal näitas Kotšegarov juba hoopis teist minekut ning hakkas järjepanu eesolevaid konkurente alla neelama. Enne viimast ala, 42 km pikkust jooksumaratoni, hoidis Kotšegarov neljandat kohta. Võistlejaterivi eesotsas oli prantslane Romain Guillaume ajaga 5:46.34. Järgnesid taanlane Henrik Hyldelund (5:47.32) ja siis juba suurema vahega Bert Jammaer (5:53.58). Kotšegarov jäi belglasest omakorda maha 5 minutit ja 27 sekundit. 

Olles jooksuetapi esimesel 16 km head tempot näidanud, hakkas Kotšegarov siiski kuumale õhutemperatuurile ja rajale alla vanduma. Raske võistluse ületas meie mees lõpuks kaheksandana, saades lõppajaks kirja 9:14.28. Maratoni läbis Kotšegarov seejuures ajaga 3:11.30.

Esikohta hoidis kindlalt lõpuni Guillaume, kelle võimas sooloetendus ratta- ja jooksurajal ei jätnud võistluse esikoha osas teistele erilisi võimalusi. Ajaga 8:47:38 lõpetanud prantslane edestas teisena lõpetanud Miquel Blanchart Tintot (ESP) 10 minuti ja 27 sekundiga. Poodiumi kolmanda astme hõivas Bert Jammaer (BEL) ajaga 8:58:06.

Naiste arvestuses teenis esikoha Lucy Gossage Suurbritanniast ajaga 9:41:40. Pärast ootamatut edu möödunud aasta Walesi ja UK Ironmanidel, samuti ka käesoleva aasta Ironman South Africal, oli Gossage tänasel võistlusel esmakordselt stardis profina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles