Soome hokikoondis kaotas USAle ja sattus raskesse olukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Soome vaheline kohtumine.
USA ja Soome vaheline kohtumine. Foto: SCANPIX

Valgevenes toimuval jäähoki MMil sattus raskesse olukorda Soome koondis, kes kaotas täna 3:1 USAle ning sattus sellega olukorda, kus alagrupist edasipääs pole enam nende enda kätes.

Ameeriklased läksid tänase mängu esimesel kolmandikul Brock Nelsoni väravast juhtima, teisel kolmandikul kumbki meeskond väravani ei jõudnud. USA läks kolmandal kolmandikul ka 2:0 juhtima, värava autoriks oli Tyler Johnson. Soomlased suutsid ühe värava tagasi visata, kui täpne oli Tuukka Mantyla, ent ameeriklaste poolt sai veel viimasel minutil oma teise tabamuse kirja Tyler ning nii jäi kohtumise lõppseisuks 3:1.

Võit tähendas USAle alagrupist edasipääsu. Soome konkurendiks on nüüd tabelis Läti ja Valgevene - need kolm meeskonda peavad omavahel B-grupis ära jagama viimased kaks edasipääsukohta. Soomlaste edasipääs pole aga pärast tänast kaotust enam enda kätes ning nad peavad lootma eeskätt lätlastele.

Kuna Valgevene mängib viimases voorus Venemaaga, kust on neile suure tõenäosusega tulemas kaotus, vajavad nemad edasipääsu kindlustamiseks esmaspäevases mängus normaalajal võitu Läti üle - niisugusel juhul võib Valgevene ka teisipäeval venelastele kaotada. Lätlastele piisab aga omakorda edasipääsu tagamiseks sellest, kui nad saavad viimases voorus normaalajal jagu Šveitsist.

Soomlaste jaoks halvim variant on niisiis see, kui Valgevene alistab homme Läti ja Läti omakorda teisipäeval Šveitsi. Niisugusel juhul ei päästa soomlasi enam ka võit Kasahstani üle. Olukorra võib mõistagi veel keerulisemaks ja põnevamaks muuta see, kui mõni mäng peaks lõppema lisaajaga, sest MMil antakse normaalajal saadud võidu eest tabelisse kolm ja lisaajavõidu eest kaks punkti. Võrdsete punktide korral võetakse abiks omavaheliste mängude seis ning Soomel on sealt kirjas kaotus Lätile ja võit Valgevene üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles