Pareiko võimalused: jätkata esiliigas või minna laenule

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko sõnul oli lõppenud hooaeg tema jaoks väga töörohke.
Sergei Pareiko sõnul oli lõppenud hooaeg tema jaoks väga töörohke. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Eesti jalgpallikoondise väravavahi Sergei Pareiko tööandja Nižni Novgorodi Volga langes tulevaks hooajaks Venemaa meistrivõistluste esiliigasse. Pareiko leping Volgaga kehtib veel kaks aastat, kuid võimaluse korral sooviks puurilukk esindada tuleval hooajal mõnda teist meeskonda.

Kui lõppenud liigahooaja esimeses pooles püsis Volga tabeli keskpaiga lähistel, siis viimasest 16 kohtumisest kaotasid nad koguni 14. Venemaa kõrgliigas lõpetati 16 meeskonna konkurentsis eelviimasel ehk 15. kohal. Ainsana suudeti edestada endist rikkurklubi Mahhatškala Anžid, kelle rahakraanid hooaja alguses kinni keerati. «Kindlasti oli raske hooaeg, eriti viimane etapp,» rääkis Pareiko. «Mängisime ise halvasti ja kokkuvõttes ei olnud asi positiivne.»

«Mul ei ole kunagi varem olnud nii palju tööd kui sel hooajal. Isiklikus plaanis oleks võinud paremini minna, kuid üldpilt ei olnud halb. Viiepallisüsteemis paneksin hindeks kolme,» hindas väravavaht.

Pareiko sõnul vajutasid hooaja teisele poolele pitseri palgaprobleemid. Eesti koondislane avaldas, et praeguseks on preemiad ära makstud ja võlgnevusena on üleval veel kahe kuu töötasu. «Igaüks peab ise analüüsima, miks asjad lõpuks niimoodi läksid. Kõik mehed ei olnud hooaja teiseks pooleks hästi valmis. Kui algasid rahaprobleemid, siis tekkisid ka distsipliiniprobleemid. Hooaja teiseks etapiks vajuski meeskond niimoodi ära,» avaldas ta.

Volgaga veel kaks aastat kehtiva lepingu sõlminud väravavaht ei osanud pärast hooaja lõppu tuleviku kohta veel midagi kindlat öelda. «Klubi tahab, et ma jääksin,» rääkis Pareiko, kelle sõnul oleks tema jaoks järgmiseks hooajaks kaks vastuvõetavat võimalust. «Kui klubi võtab kohe sellise eesmärgi, et pannakse kokku korralik tiim ja ühe aastaga soovitakse kõrgliigasse tagasi tõusta, siis võiksin seal aasta mängida. Kui selliseid sihte aga ei seata, siis niisama esiliigat mängima minna ma ei sooviks ja pigem tahaksin siis kuhugi laenule minna. Lisaks on esiliigas kehtestatud palgapiirangud.»

Venemaa esiliigas mängimise juures valmistaks Pareikole kindlasti peavalu ka mängugraafik, kuna teatavasti selles sarjas koondise kohtumiste ajaks pause ei tehta. «Seal koondise matšide toimumise aegu ei jälgita ja seetõttu mängud kattuvad,» tõi Pareiko esile esiliiga peamise puuduse ning lisas veel teisegi. «Lisaks ootaks seal ees meeletu reisimine. Esiliigas on nii Vladivostoki kui ka Habarovski meeskonnad ning järgmisel hooajal mängib seal ka Sahhalini tiim.»

Kui Pareiko peaks aga jätkama Volga ridades, algab peagi juba ettevalmistus uueks hooajaks. «Pärast koondisemänge (Eesti koondis peab viiest eesootavast maavõistlusmängust viimase 7. juunil) on üks nädal puhkust ja siis ootab ees Moskvas kogunemine ja seejärel treeninglaager Austrias,» tutvustas väravavaht edasisi võimalikke plaane. «Kui tekib võimalus minna laenule, siis oleksin valmis seda kasutama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles