Väravajoonetehnoloogia kütab jalgpalli MMi eel taas kirgi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni keskkaitsja Dante lõi Saksamaa karikafinaalis Dortmundi kaitsja Mats Hummelsi poolt teele saadetud palli väravast minema. Kohtunik tabamust ei lugenud.
Müncheni Bayerni keskkaitsja Dante lõi Saksamaa karikafinaalis Dortmundi kaitsja Mats Hummelsi poolt teele saadetud palli väravast minema. Kohtunik tabamust ei lugenud. Foto: SCANPIX

Tänavu suvel Brasiilias toimuval jalgpalli MMil võetakse esmakordselt kasutusele väravajoonetehnoloogia, et vältida vaidlusaluseid olukordi. MMi eel on teema tõusnud taas aktuaalseks, kuna laupäevases Saksamaa karikafinaalis jäi lugemata Mats Hummelsi värav.

Dortmundi Borussia keskkaitsja Hummels saatis karikafinaali 64. minutil peaga palli üle Müncheni Bayerni väravajoone, kuid Dante toimetas mänguvahendi sealt kiiresti minema. Kuigi pall käis üle väravajoone, siis kohtunik seda ei näinud ja väravat ei loetud. Lisaajal lõi Bayern kaks väravat ja võttis 2:0 võidu, kirjutab Reuters.

Samas tasub meenutada, et alles kaks kuud tagasi lükkasid sakslased oma liigas väravajoonetehnoloogia tagasi. Saksamaa kahe kõrgema liiga 36st meeskonnast toetasid väravajoonetehnoloogiat vähem kui pooled. Bundesliga 18st meeskonnast toetasid tehnoloogia kasutamist pooled, teisest Bundesligast toetas väravajoonetehnoloogiat vaid kolm tiimi.

«Kui Dortmundi esimees Hans Joachim Watzke või mõne teise meeskonna esindajad teevad taas ettepaneku tehnoloogia kasutusele võtmiseks, siis see on asi, mida me toetaksime,» sõnas Saksamaa Jalgpalli Liidu juht Reinhard Rauball.

Saksamaal oli karikafinaalis juhtunu teiseks suuremaks sarnaseks skandaaliks lõppenud hooajal. Mäletatavasti loeti hooaja alguses ära Stefan Kiesslingi värav Hoffenheimi vastu, kui tegelikkuses pääses pall väravasse läbi küljevõrgus olnud augu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles