Ametlik: Manchester Unitedi uus peatreener on Louis van Gaal

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis Van Gaal.
Louis Van Gaal. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi andis oma kodulehel teada, et sõlmis järgmiseks kolmeks aastaks lepingu hollandlasest peatreeneri Louis van Gaaliga. Abitreenerina jätkab lõppenud hooaja viimases neljas mängus peatreeneri kohuseid täitnud Ryan Giggs.

62-aastane van Gaal on võitnud nii Meistrite liiga, UEFA karikasarja, Intercontinental Cupi, kaks UEFA superkarikat kui ka Hollandi ja Saksamaa karikad. Viimasel paaril aastal on ta juhendanud Hollandi koondist, kuid paneb selle ameti pärast suvel toimuvat jalgpalli MMi maha ning asub täiskohaga Unitedi treeneriks. Lisaks Giggsile toob ta kaasa ka teise abitreeneri Marcel Bouti ja väravavahtide treeneri Frans Hoeki.

«Olen alati soovinud Inglismaa kõrgliigas töötada. Maailma suurima klubi Manchester Unitedi peatreeneriks saamine on uhke tunne. Olen Old Traffordil varem teiste meeskondade peatreenerina käinud ning tean, milline uskumatu staadion see on ja kui teadlikud on siinsed fännid. Sellel klubil on suured ambitsioonid ja minulgi on suured ambitsiooni. Olen kindel, et üheskoos teeme ajalugu,» sõnas van Gaal klubi kodulehele.

Inglismaa mullune jalgpallimeister Manchester United lõpetas pärast Sir Alex Fergusoni loobumist ja David Moyesi palkamist tänavuse hooaja alles pettumustvalmistava seitsmenda kohaga ega pääsenud ka eurosarjadesse. Moyes vallandati kevadel 11 kuud pärast ametisse nimetamist.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles