Kullamäe: loobusime liiga lihtsalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnad on liigsed.
Sõnad on liigsed. Foto: Mihkel Maripuu

Kalev/Cramo alistas Eesti meistrivõistluste finaalseeria kolmandas mängus Tartu Rocki 80:64 ning juhib seeriat 3:0.  

«Loobusime liiga lihtsalt… jätsime olukorrad mängimata. Mingil hetkel tegime järjest lihtsaid pallikaotusi ja mõnda mängijat halvab see kohe väga – hakatakse käsi laiutama ja see häirib mind meeletult,» sõnas Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe pärast korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria kolmandas mängus Kalev/Cramolt saadud kaotust 64:80. Tartlastel on selg vastu seina, sest juba homme peetakse Tallinnas finaalseeria neljas mäng ning Kalevi võit tähendaks neljandat aastat järjest Kalevi 4:0 võitu.

Kullamäe sõnas, et ei taha avalikkuse ees hakata kedagi sarjama, kuid möönis, et eilses mängus vajusid mõned meeskonna juhtmängijad sügavasse auku. «Nendel meestel, kes on terve hooaja mänginud tublilt, ei tohiks praegu sellist ärakukkumist olla,» leidis ta. «Mingi tase peab olema, millest allapoole ei saa kukkuda, eriti kui on tegemist finaalseeriaga. Aga mõned mängijad ebaõnnestusid täna totaalselt.»

Pallikaotused ja kaitsemäng

Rocki peatreeneril ei jäänud muud üle kui nentida, et meeskond on augus ja seda igas mõttes – mentaalselt, füüsiliselt. «Ma ei taha meie kehva seisu pidevalt toonitada. Vaatamata olukorrale tuleb alati minna võitlema – alla ei tohi anda! Täna häiris mind aga teatud meeste passiivsus ja loobumine.»

Tänavuse vastasseisu esimene Tallinnas peetud kohtumine algas küll tartlaste poolt hästi, kuid õige pea pöördusid asjad juba tavapärastele radadele ja Kalev kontrollis kogu kohtumist kindlalt.

Tartu keskmängija Joosep Toome tunnistas, et saatuslikuks said pallikaotused. «Ma olen nii väsinud, et ei oskagi kiirelt kaotuse põhjust öelda,» sõnas 25 minutit platsil viibinud Toome esiti. «Aga eks pallikaotused meile selle mängu maksid, ei teagi, kas see tuli vastaste kaitsest või enda lohakusest. Eks mängujuhi (vigastatud Augustas Peciukeviciuse – toim) puudumine avaldab mõju, meil on käike vähem ja oleme rohkem väsinud.»

Kalevlaste peatreener Alar Varrak sõnas, et edu võtmeks oli kaitsemäng ja kerged korvid. «Nemad olid selle kohtumise eel ilmselgelt kaitsele rohkem tähelepanu pööranud. Ent saime oma kaitse samuti paika ning kiirrünnakutest kergeid korve, see tõigi edu ja andis enesekindluse tagasi,» ütles Varrak ja kiitis tagamees Rain Veidemani teravust. «Veideka poolt hea mäng ja superalgus – tema lõi teravusi ja teistele viskekohti.»

Varrak ikka kõhklev

Veideman vigastas eelmises mängus hüppeliigest ja tema eilne osalemine polnud sugugi kindel, ent mees tuli algviisikus väljakule ja kogus 24 minutiga üheksa punkti. Veidemani enda sõnul hoiti mängujoonisest kinni ja see on ka edu toonud.

Kuigi sisuliselt kulges kogu kohtumine pealinna klubi dikteerimisel, Varrak end ülemäära kindlalt ei tundnud. «Iga mäng on uutmoodi ja viie päeva pikkuse pausi tõttu oli ootusärevus suur. Ei tea ju, mida vastane selle ajaga välja on mõelnud. Higi voolas ka neljandal veerandajal ja mingit kindlustunnet ma ei tundnud. Eks seeria esimeses mängus tehtud prohmakas ja teise mängu Rocki mängu tagasitulek olid kui alarmtuli mu peas,» sõnas juhendaja.

Kalevil on nüüd meistritiitlist puudu vaid üks võit ja hetkel tundub Rockil olevat vähe võimalusi asju enda kasuks pöörata. Eilses kohtumises oli selgelt näha, et tartlaste jõuvarud on otsakorral, ja võrreldes kahe esimese mänguga ei läinud see ka lõpus põnevamaks.

«Finaalseeria neljandad mängud on alati rasked, eriti siis, kui oled 3:0 eduseisus. Tahtmine võib olla suur, aga tuleb külma pead hoida,» lisas Kalevi mängujuht Tanel Sokk. «Peame arvestama, et Rockil pole enam midagi kaotada, aga meil võib hakata võidukohustus kuklas tiksuma. Kuid oleme kogenud mehed ja loodan, et seda ei juhtu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles