NBAs toimub neljapäeval noormängijate draft

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Wall (keskel).
John Wall (keskel). Foto: SCANPIX

Neljapäeval leiab aset selle aasta NBA noormängijate draft, kus kahes voorus saavad 30 maailma tugevaima korvpalliliiga meeskonda valida endale meelepärase mängumehe USA ülikoolikorvpallurite või Euroopa noorte hulgast, kes ennast draftinimekirja üles andsid.

Selleaastast mängijatevalikut peetakse suhteliselt tugevaks ning, kui eelmisel hooajal paistis silma mängujuhtide rohkus, siis sel korral on valida palju korraliku tasemega korvialuseid mängumehi, kirjutab ERR Sport.

Drafti avavalikuõigus on Washington Wizardsil ning ekspertide arvates pole kahtlust, et meeskond võtab Kentucki ülikoolis ühe aasta pallinud 193 cm pikkuse mängujuhi John Walli, kelle trumpideks on silmapaistev kiirus ning tugevus.

Teisena valib Philadelphia 76ers ning enamik asjatundjaid eeldab, et valitakse Ohio State'i ülikoolist NBA-sse siirduv 201 cm pikkune viskav tagamees Evan Turner, keda võrreldakse Portland Trail Blazersi staarmängija Brandon Royga.

Silmapaistvamateks mängijateks tänavuses draftis on veel 210 cm pikkune jõuline ääremängija Derrick Favors, väike äär Wesley Johnson ning keskmängija DeMarcus Cousins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles