Tanel Leok võitis Ape motokrossi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Rauno Kais

Peale laupäeval Lange motokeskuses toimunud Läti krossisarja Superkauss etappi liikusid Baltikumi parimad krossimehed kohe Apesse, kus sõideti pühapäeval Vaidava kauss motokross.

MX1 ja MX2 klassid võistlesid koos, kuid arvestust peeti klasside kaupa eraldi. Kvalifikatsioonis näitas parimat aega MX1 klassis võistelnud Tanel Leok, paremuselt järgmise sõitis välja aga MX2 osaleja, Leedu tulevikulootus Arminas Jasikonis (+2,7 sek) ja kolmanda MX1 sõitja lätlane Davis Livs (+3).

Esimese finaalsõidu võitis sarnaselt Lange võistlusele kindlalt Leok, kes asus võistlejaterivi etteotsa juba avaringil. Lõpujoonel edestas ta järgmisena lõpetanud Livsi 33,6 sekundiga. Kolmandana lõpetas lätlane Lauris Freibergs, kes jäi Leokist 42,7 sekundit. Eestlastest olid veel Andero Lusbo 5. (+58,6), Andre Park 7. (+1.18,0), Jan Jakobson 14. ja Claudius Roosma 15. Kaks viimati nimetatut kaotasid Leokile ringiga. Avaringil kolmas olnud Karel Kutsar katkestas teisel ringil ja tema võistluspäev oli sellega lõppenud.

Teine sõit oli põhimõtteliselt esimese koopia, kui Leok sõitis kohe konkurentidelt eest ja edestas lõpus Livsi 24,6 sekundiga. Jasikonis, kes oli avasõidus neljas, jäi Leokist kolmandana 34,5 sekundit. Lusbo oli jälle 5. (+56,5) ja Park 7. (+1.10,6). Ringiga võitjale kaotanud Roosma oli 13. ja Jakobson 14.

MX1 arvestuses võitis Leok (50 punkti), teine Livs (44 p) ja kolmas teises sõidus neljas olnud Freibergs (40 p). Lusbole kuulus 36 punktiga neljas koht. Jasikonis võitis MX2 klassi 50 punktiga, teine oli kummaski sõidus kuuendana lõpetanud lätlane Karlis Sabulis (Kawasaki, 44 p) ja kolmas Park (40 p). Roosma ja Jakobson olid 26 punktiga 8. ja 9.

Külgvankritel võtsid eestlased kaksikvõidu, kui parimaks osutusid avasõidu võitnud ja teises kolmandaks tulnud Margo Sonn – Tanel Kõiv (45 p) ning teiseks tulid sõitudes neljanda ja esimesena lõpetanud Kert Varik – Erkki Kõiv (43 p). Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus kolmas koht lätlastele Mogris Stelle – Arturs Linters (42 p), nemad olid esimeses sõidus kolmandad ja teises teised. Eesti meeskondadest olid veel Madis Maante – Siim Mokrik neljandad (34 p), Gert Gordejev – Veikko Parksepp viiendad (30 p) ja Raido Riim – Arno Peever kuuendad (28 p).

Mini MX klassis võidutses lätlaste parim sõitja Raivis Levans (50 p), kes võitis mõlemad sõidud. Teiseks tuli avasõidu neljandana ja teise teisena lõpetanud Günther Sein (40 p) ning poodiumi madalaimale astmele astus mõlemas sõidus kolmas olnud Juss Maidla (40 p). Marko Lepik oli sõitudes vastavalt teine ja neljas ning samuti 40 punktiga neljas. Sasha Võsa oli 5-s (30 p), Marken Raudnagel 7. (27 p), Anar Allas 8. (25 p), Mikk Erm 11. (21 p), Kevin Kaurson 12. (16 p), Toomas Raba 13. (15 p), ainus naisvõistleja Mirell Põllumäe 14. (15 p), Hardi Põder 16. (10 p) ja Rain Raudnagel 18. (9 p).

Seeniorite klassis, kus võidutses lätlane Raimonds Baltgavis, oli ainus eestlane Jaanis Merila 13.

Sääreväristajate 2A klassis oli Arvo Matheus lätlase Olegs Kaseckinsi järel teine. Standard klassis oli Tenno Alamaa 10., Andres ja Marko Saarepera 18.-19., Tõnu Põldma 30, Anu Puusepp 31., Marten Raudnagel 45. ja Tarmo Loorits 46.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles