Mercedese kõrgeim boss: vormel-1 parim sõitja on Alonso

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dieter Zetsche.
Dieter Zetsche. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 meeskonda omava Daimleri kontserni tegevjuht Dieter Zetsche ütles ausalt välja, et tema arvates ei sõida Mercedeses sarja parimad mehed.

«Fernando Alonso on ilmselt kogu stardirivi parim sõitja ja ta näitab seda isegi autoga, mis pole kõige konkurentsivõimelisem,» vahendab Hispaania uudistekanal EFE Zetsche sõnu. Lisaks sõnas sakslane, et tänavuste autode puhul mängivad sõitja oskused varasemast märksa tähtsamat rolli. «Hübriidjõuallikaga autode puhul peab juht olema väga-väga hea, sest enam ei saa sõita n-ö trammiga nagu vanasti. Praegused autod on huvitavad ja mind see küll ei häiri, et sama võistkond igal etapil võidab,» muigas Zetsche. «Teiste asi on meile järele jõuda – ja arvestagem, et meilgi on veel küllaga arenguruumi.»

Vormel-1 ringkondades liikuva kuulujutu kohaselt mõtleb Mercedes tõsiselt võimalusele vahetada Nico Rosberg järgmisel hooajal just Alonso vastu välja. Nii saaksid jälle kokku 2007. aastal kõrvuti McLarenis kihutanud Alonso ja Lewis Hamilton. Alonso pole väidetavalt rahul sellega, et Ferrari auto ei paista kuidagi tiitlite võitmiseks valmis olevat, ning seetõttu mõtlevat hispaanlane võimalusele liituda järgmisel aastal Mercedese või McLareniga. Mercedese võistkonna juhtfiguurid Niki Lauda ja Toto Wolff on siiski kõik niisugused spekulatsioonid ümber lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles