Inglismaa koondis tuli penaltiseeria järel Euroopa meistriks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa U17 jalgpallikoondis tuli Euroopa meistriks.
Inglismaa U17 jalgpallikoondis tuli Euroopa meistriks. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise järelkasv näitas, et kui A-koondis otsustavatel hetkedel penalteid lüüa ei oska, siis nemad küll - Maltal peetud U17-vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri finaalis alistati just penaltiseeria tulemusel Holland.

Avapoolajal viis Chelsea ridadesse kuuluv Dominic Solanke inglased juhtima, kuid enne poolajapausi viigistas Rotterdami Feyenoordis mängiv Jari Schuurman seisu. Rohkem väravaid normaalajal ei nähtud ning kuna U17-turniiridel jätkatakse sel puhul kohe 11 meetri karistuslöökidega, oligi aeg penaltiseeria käes. Seal olid noored inglased kindlalt 4:1 paremad, realiseerides kõik löögid. Hollandlastest oli täpne vaid Schuurman, eksisid Calvin Verdonk ja Dani van der Moot.

Meeskonnad olid omavahel kohtunud ka alagrupis ja seal võttis võidu Holland. Mäng oli aga tähtsusetu, sest võitudega Malta ja Türgi üle olid mõlemad meeskonnad juba pääsu poolfinaali taganud. Poolfinaalis oli Inglismaa 2:0 parem Portugalist ja Holland alistas koguni 5:0 Šotimaa. Inglastele oli tegu teise U17 EM-turniiri võiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles