Eesti sprindikoondise treenerina jätkab Christoph Schmid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sprindikoondise peatreener Christoph Schmid (vasakul) ja Raul Olle.
Eesti sprindikoondise peatreener Christoph Schmid (vasakul) ja Raul Olle. Foto: Margus Ansu

Eesti Suusaliidu spordidirektor Raul Olle kinnitas, et Eesti sprindikoondise peatreenerina jätkab šveitslane Christoph Schmid.

«See väide vastab täiesti tõele,» kinnitas Olle Postimehele, et Schmidiga jõuti kokkuleppele ning šveitslane jätkab Eesti sprinterite treenimist.

Olle avalikustas, et kokkuleppe sõlmimisel jääb Schmidi selleaastane tasu veidike väiksemaks kui eelmisel aastal. «Kuna tulemused ei olnud eelmisel aastal just kõige paremad ja lisaks väheneb ka suusaliidu eelarve, siis olime kahjuks olukorras, kus tema (Schmidi- toim.) töötasu tuli vähendada, ning ta oli ise sellega täiesti nõus,» rääkis Olle.

Schmidi juhendamise all jätkavad Eesti sportlastest kindlasti Peeter Kümmel, Siim Sellis ja Piret Pormeister. Teiste sportlaste liitumine sõltub rahalistest võimalustest. «Kein Einaste ja Timo Simonlatser ühinevad teistega kas täies mahus või osaliselt, aga see sõltub jooksvalt sellest, kuidas nad oma finantse suudavad tagada,» selgitas Olle, et laagrite eest tuleks Einastel ja Simonlatseril erinevalt koondise nimekirja pääsenud Kümmelist ja Sellistest ise tasuda. «Schmidil on juba kolm laagrit Otepääle planeeritud ja seal nad võiksid ju osaleda küll,» lisas Olle.

Schmidi käe all jätkavad sarnaselt eelmise aastaga lisaks eestlastele ka neli šveitslast, kellest kolm on võrreldes eelmise aastaga vahetunud. Olle sõnul võib Schmidi rahvusvahelise tiimiga liituda veel ka paar Skandinaavia sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles