Kert Toobal EM-valikturniirist: ühtegi lihtsat mängu ei tule

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal.
Kert Toobal. Foto: volley.ee

Eesti võrkpallikoondise kapteni Kert Toobali sõnul on homme algavalt EM-valikturniirilt edasipääs raske, ent mitte võimatu. Eesti kohtub alagrupis Slovakkia, Kreeka ja Ungariga. Esmalt mängitakse Slovakkias Popradis ning järgmisel nädalal Kreekas Pireuses.

«Võrreldes jaanuarikuiste MM-valikmängudega oli ettevalmistus vist vaid nädala võrra pikem, seega liiga palju pole koostööd saanud lihvida. Uusi mehi on ka päris palju,» sõnas Toobal. «Saab olema huvitav, meeskonnas on palju noori, aga nemad peavad ju kuskilt alustama. Keegi mingeid võimatuid asju ei nõua ja kui «oma» ära tehakse, siis on okei.»

Kogenud sidemängija sõnul on noorematel meestel aeg-ajalt raske uue peatreeneri nõudmisi järgida. «Mingi aja suudavad nad kokkulepitust kinni pidada, aga vahepealt tuleb ikka meelde tuletada,» sõnas Toobal. «Eks treener ütleb neile samuti, et igast pallist ei ole võimalik punkti saada, vaid vastaste elu tuleb võimalikult raskeks teha. Aga noored tahavad hirmsa hooga kohe punkti teha ja siis on riskid liiga suured. Kui suudame seda vältida, on meil võimalus mängida blokis ja kaitses.»

Toobali sõnul ühtegi kerget mängu ei tule, sest Slovakkia ja Kreeka mängivad kodus. «Ei tea, mis Kreekas veel toimuma hakkab, seal väga lihtne mängida ei ole,» muigas Toobal, kes ise pallis viimased hooajad Türgis ja tunneb lõunamaade võrkpallikultuuri hästi. «Kõik kolm on väga ebamugavad vastased, tuleb iga mäng endast maksimum anda, et punkte saada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles