Massa: Kubica ei peaks rallit sõitma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa.
Felipe Massa. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas Williamsi võistkonnas kihutav Felipe Massa on arvamusel, et endine konkurent Robert Kubica ei peaks raiskama aega rallisõidule.

2011. aastal Ronde di Andora rallil juhtunud avariis rängalt paremat kätt vigastanud Kubica ei saanud pärast seda tervislikel põhjustel vormel-1 sarja naasta, kuna vigastatud käes pole tema sõnul enam vormel-1 auto roolimiseks piisavalt jõudu. Tervenemise järel asus poolakas taas tegelema autoralliga. Seal pole riskialtil Kubical aga kuigi hästi läinud – ta on WRC-sarja arvestuses osalenud 12 rallil, kuid neist vaid üks on lõppenud nii, et poolakas ei ole võistluse käigus avariid teinud.

Massa arvates riskeerib Kubica rallit sõites liialt. «Ta on hea sõitja, aga minu arust ei tee ta õiget asja. Minu arvates pole ralli tema jaoks õige ala. Olen teda poisikesest peale tundnud, kuid pärast tema avariid pole me kohtunud, sest ta ei käi vormel-1 etappidel,» lausus Massa väljaandele Autosport, soovitades Kubical jääda ringrajasõidu juurde.

«Ta võiks pigem võistelda DTMis, sest ta on seda õppinud, ta mõistab seda. Rally on meiesuguste jaoks midagi hoopis teistsugust. Ma tean, et ta ei saa käe tõttu vormel-1 sarjas kaasa teha, aga otsigu mõni teine sari. Eriti kui arvestada, et rallis sõidab ta kogu aeg rajalt välja. Ausõna, kui ma oleksin tema asemel, siis ma nii ei teeks,» sõnas Massa.

Kubica võitis mulle WRC2 tiitli. Viimase MM-ralli Argentinas lõpetas ta kuuendana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles