Cretu juhtis debüütmängus koondise Kreeka vastu võidule

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami
Martti Juhkami Foto: volley.ee

Slovakkias Popradis peetav Euroopa meistrivõistluste 2. ringi valiksari algas Eesti koondise jaoks positiivselt, kui avamängus saadi 3:0 jagu Kreekast. «Algus oli närviline ja mehed üritasid aeg-ajalt teha asju, mida nad tavaliselt ei tee ning unustati õpitu. Tähtsad kohtumised pole koht, kus katsetada. Õnneks see mängu edenedes paranes,» sõnas valikmängus oma debüüdi teinud koondise peatreener Gheorghe Cretu. Punkt punktis kulgenud avageim võideti 26:24.

Edasi esineti kohati väga kindlalt – kaitses toodi üles raskeid palle ja rünnakulahendused toimisid, ent teises geimis anti käest 17:11 eduseis ja Kreeka jõudis 18:18 viigini.

Õigel hetkel sekkus vahetusest hästi Robert Täht, kes kallutas geimi siiski Eesti kasuks 25:21. Kolmandas geimis olid eestlased juhtimas 19:12, kuid Kreeka viigistas 23:23 ja uuesti 25:25. Ka selle geimi lõpus oli Eesti napilt 27:25 parem.

«Need ärakukkumised tulevad ilmselt sellest, et me pole saanud palju mänguolukordi harjutada. Aga tähtsaim on, et saime võidu kätte,» kommenteeris Cretu.

Eesti alustas koosseisus Kert Toobal, Oliver Venno, Keith Pupart, Martti Juhkami, Ardo Kreek, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg. Vahetusest sekkus lisaks Tähele avageimi lõpus servima teine sidemängija Andres Toobal ja viimase geimi lõpus hetkeks ka Renee Teppan, muidu oli väljakul vaid põhikoosseis.

Suurepärases hoos oli Martti Juhkami, kes kerkis 11 punktiga resultatiivseimaks, ja just tema rünnakud aitasid Eestil võita pingelise avageimi lõpu. «Algus oli rabe, aga peamine, et saime võidu. Esimese mängu ärevus oli sees ja asjad ei õnnestunud kõige paremini. Vastuvõtt peaks vähemalt 60 olema,» rääkis Juhkami ja kiitis sidemängija Kert Toobalit, kes säras blokis ja tõi viis blokipunkti.

«Kert noppis terve meeskonna eest blokipunkte. Aga ka sealt saab juurde panna. Slovakkide vastu läheme täiega peale ja kindlasti on meil ka nende vastu omad võimalused,» lisas Juhkami grupi favoriidi kohta.

Eile sünnipäeva pidanud diagonaalründaja Oliver Venno oli samuti tulemusega rahul, ent parandamisruumi on tema sõnul palju. Eesti oli Kreeka vastu hädas servi vastuvõtuga, avageimis oli see vaid 35 protsenti vastaste 76 vastu ning kokkuvõttes 45 protsenti. «Esimene geim oli sisseelamiseks, aga edasi tegutsesime enam-vähem. Vaid lõpus keerasime endale ise käki kokku, oleks võinud mängu lõpu ilusti kindlalt ära võtta. Kohati oli puterdamist palju, see võinuks tegelikult olemata olla,» rääkis Venno.

Tema sõnul ei suju kokkumäng veel väga ilusti ja servile saaks samuti juurde panna. «Rahule võib jääda blokiga, eriti Kerdiga, aga ka teised noppisid sealt ilusaid punkte. Meeskonnale kokkuvõttes hea algus ja Slovakkia vastu läheme julgelt.» Venno tõi Kreeka vastu üheksa punkti, nagu ka Keith Pupart.

Täna kell 19 minnakse vastamisi alagrupi suursoosiku Slovakkiaga, kes reedel alistas Ungari 3:0. .«Kindlasti peame parandama vastuvõttu ja ka paremini servima, Slovakkia on teisel tasemel tiim, kes mängib väga kiirelt. Samuti on nad kogenumad ja tugevamate ründajatega kui Kreeka,» rääkis peatreener Cretu järgmise vastase kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles