Võrkpallikoondis kaotas EM-valiksarjas Slovakkiale 0:3

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Slovakkia.
Eesti - Slovakkia. Foto: volley.ee

Täna kohtub Eesti võrkpalli rahvusmeeskond Slovakkias Popradis peetaval EM-valiksarja 2. ringi turniiril võõrustajate slovakkidega ja vastu tuli võtta 0:3 (-18, -22, -15) kaotus. Postimehe vahendusel sai mängust vaadata otsepilti, mäng on ka järelvaadatav SIIT.

Eesti resultatiivseim oli täna 11 punktiga Martti Juhkami, 10 silma jäi Oliver Venno arvele. Võitjatest kogusid kahekohalise punktisumma neli meest - Milan Bencz, Emanuel Kohut (7 blokki!), Matej Patak ja Frantisek Ogurcak.

Tänases varasemas kohtumises oli Kreeka 3:1 üle Ungarist.

Tabeliseis (punktid, võidud-kaotused, geimide suhe):
1. Slovakkia 6 (6:0)
2. Eesti 3 1-1 (3:3)
3. Kreeka 3 1-1 (3:4)
4. Ungari 0 0-2 (1:6)

Mängu käik:
Eesti algkoosseis: Kert Toobal, Oliver Venno, Keith Pupart, Martti Juhkami, Ardo Kreek, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg.

1. geim: Eesti alustab hästi ja läheb 3:0 juhtima. 4:4, slovakid suudavad eestlaste servivigadest ja oma servist vahe tasa saada. 8:5 - Slovakkia blokk töötab korralikult ja võõrustajad saavad kolmepunktilise edu, esimene time-out. Eesti ei suuda kaitses palle kätte saada ning Slovakkia edu suureneb - 11:7, time-out Eestile. 14:9 Slovakkiale, vastaste rünnak on võimas. Slovakkia 16:10 eduseisul minnakse tehnilisele time-outile. Venno on täna tõsises hädas vastaste blokiga ja tema asemele tuleb mängu Renee Teppan, seis 19:12 Slovakkiale. Teppani rünnakust 16:21. Geimi võidab kindlalt Slovakkia 25:18.

2. geim: Juhkami serv läheb pikaks ja slovakid juhtimas 4:2. Taas mängu sekkunud Venno toob oma esimese punkti ja seis viigis 5:5. Eesti saab blokist samuti punkti ja asub juhtima 6:5. Slovakkia jõuab 9:9 viigini ja suurendab seejärel taas vahet - 14:10 võõrustajatele. Tehniliseks time-outiks on slovakid juhtimas 16:11. Vastaste üks liidreid František Ogurcak lööb taas palli võimsalt maha ja kasvatab edu - 18:12. Eesti vahetab sidemängijaid - Kert Toobali asemele tuleb mängu tema vend Andres. 20:13 - taas Ogurcak. 22:18 Eesti vähendab vahet neljale silmale. Venno rünnakust väheneb vahe veelgi - 22:19 Slovakkiale. Vastased löövad auti ja vahe vaid kaks silma - 22:20. 23:22 - Vennolt veel punkt ja vahe üks silm! Pika pallivahetuse võidab Slovakkia - 24:22. Slovakid ründavad blokist auti ja võidavad geimi 25:22 ning juhivad 2:0. Vennolt teises geimis 8 silma. Eesti rünnakuprotsent oli koguni 74.

3. geim: Andres Toobal alustab 3. geimis Kert Toobali asemel, ülejäänud koosseis sama. Juhkami löögist seis 2:2. Slovakid servivad auti - 5:5. Slovakkia temporündaja Michal Cerveni rünnakust saavad võõrustajad kahe punktiga ette - 8:6. Juhkami rünnak lõpetab pika pallivahetuse ja vahe taas punkt - 10:9 slovakkidele. Vastased ründavad taas võimsalt ja Eesti ei jõua blokki paika saada - 12:9 ning Eesti peatreener Cretu võtab mõtlemisaja. Taas sidemängijate vahetus, Andres Toobal puhkama ja Kert mängu. Robert Täht vahetab Keith Puparti puhkama ja toob kohe esimese punkti - Slovakkia ees 14:10. Eesti kolmene blokk - 13:16. Cerveni rünnakust Slovakkia ees 18:13 ja time-out Eestile. Kardo Kõresaar sekkub Juhkami asemel. 20:14 ja Slovakkia liigub kindlalt võidu poole. 25:15 geim ja mäng 3:0 Slovakkiale.

Mängu eel:

Kui Eesti mängis finaalturniiril viimati 2009. aastal, siis Slovakkia pole alates 2007. aastast finaalturniirilt puudunud. 2011. aastal võitsid nad Euroliiga, tänavu tehakse kaasa Maailmaliigas.

Slovakkia eeldatavasse algkoosseisu kuuluvad diagonaalründaja Milan Bencz (mängib klubivõrkpalli Prantsusmaal), nurgaründajad Frantisek Ogurcak (pallib Itaalias) ja Matej Patak (mängib Slovakkias), sidemängija Michal Masny (Poolas), temporündajad Emanuel Kohut (Itaalias) ja Michal Cerven (Prantsusmaal) ning libero Matej Kubs (Slovakkias).

Kuigi erinevatel põhjustel ei aita koondist seitse mängijat, on Eesti meeskonna juhendaja Gheorghe Cretu sõnul tegu väga tugeva vastasega .«Kindlasti peame Slovakkia vastu parandama oma servi vastuvõttu ja ka paremini servima, Slovakkia on Kreekaga võrreldes hoopis teisel tasemel tiim ja mängib väga kiirelt. Samuti on nad kogenumad ja tugevamate ründajatega kui Kreeka,» rääkis peatreener Cretu Postimehele.

Eile alistas Eesti 3:0 Kreeka, slovakid olid sama tulemusega üle Ungarist.

Teiste alagruppide senistest tulemustest saab ülevaate volley.ee vahendusel SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles