Cretu võidust Ungari üle: mängijad tundsid pinget

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Gheorghe Cretu.
Peatreener Gheorghe Cretu. Foto: volley.ee

Eesti võrkpalli rahvusmeeskond alistas täna Slovakkias Popradis EM-valiksarjas Ungari 3:1 võidu ning kogus alagrupis kuus punkti. Järgmisel nädalal mängitakse teist korda samade vastastega Kreekas. Peatreener Gheorghe Cretu tunnustas Ardo Kreeki ja jäi kokkuvõttes tulemusega rahule.

«Ungaril polnud täna mingit pinget ja nemad lihtsalt mängisid, meie vajasime siit kindlasti punkte,» sõnas juhendaja. «Meil on jätkuvalt koostöös palju asju, mida parandada, sest kokkumängu pole saanud palju harjutada. Täna oli juba enne mängu näha, et ka poisid tundsid pinget.»

«Täna sai end käima ka tempomees Ardo Kreek, kes tuli pika hooaja tõttu laagrisse väga hilja ning siis haigestus. Tema panus on selle meeskonna jaoks ülioluline, mitte ainult punktide osas, vaid kogu oma olekuga on Ardo autoriteet ja väga vajalik mees. Kui tal midagi öelda on, siis teda kuulatakse,» tõstis juhendaja esile Kreegi panust. Kogenud temporündaja arvele jäi 18 punkti, neist 7 blokist.

Eesti meeskond sai kokku 23 blokipunkti. Meeskonna parim oli täna 22 punkti (+17) toonud Oliver Venno, Keith Pupart ja Andri Aganits lisasid võrdselt 12 silma.

Kuus punkti on ka Slovakkial ja Kreekal. Viimases kohtumises kaotas Slovakkia üllatuslikult 0:3 Kreekale ja nii tekkis kolme esimese vahel surnud ring, kus võrdsete punktide korral saab määravaks geimide suhe. Slovakkial on Eestist ja Kreekast üks geim vähem kaotatud, mis annab neile esikoha. Ungaril on punktiarve avamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles