Jurkatamm ja Tšernjavski täitsid juunioride MMi normatiivi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristella Jurkatamm
Kristella Jurkatamm Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti kergejõustikukoondised võitsid nädalavahetusel kaks Balti maavõistlust. Kristella Jurkatamm ja Taavi Tšernjavski täitsid juunioride MMi normatiivi.

Laupäeval ja pühapäeval Valgas peetud Balti noorte mitmevõistluse maavõistluse võitis Eesti kergejõustikukoondis 69275 punktiga. Järgnesid Läti noored 57625 punktiga ning kolmandaks jäi Leedu noortekoondis 38723 punktiga.

Meesjuunioride arvestuses said Eesti noormehed kolmikvõidu. Taavi Tšernjavski (SK Elite Sport) kogus võitjana uueks isiklikuks rekordiks 7452 punkti, mis ühtlasi tähendab ka tänavu USAs Eugenis peetavate juunioride MMi normatiivi (7090) täitmist. Teiseks tuli juunioride arvestuses Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev), kes kogus samuti isikliku tippmarki tähistavad 7076 punkti.  Kolmikvõidu kindlustas meie koondisele Martin Paakspuu (KJK Lõunalõvi), kes sai kokku 6902 punkti, mis on samuti noormehe isiklik rekord.

Naisjuunioride arvestuses võitis Kristella Jurkatamm (Audentese SK) isikliku tippmargi ja juunioride MMi normatiivi (5250) ületava tulemusega 5489 punkti. Teise koha sai Margot Meri (SK Maret Sport) 4847 punktiga, mis samuti tähistab noore mitmevõistleja isikliku tippmarki.

U18 noormeeste arvestuses kuulus Eesti koondisele koguni nelikvõit. Võitis Risto Lillemets (KJK Saare) kogudes 5976punkti, järgnesid 5868 punktiga Johannes Erm (SK Leksi 44), 5251 punkti kogunud Johannes Treiel (KJK Saare) ning neljandana Allan Katšmazov (KJK Lõunalõvi) 5239 punktiga. U18 tüdrukute arvestuses võitis Hanna-Mai Vaikla (KJK Lõunalõvi) 5127 punktiga.

Laupäeval võitis Eesti koondis Valmieras Balti heitealade maavõistluse, kogudes 27082 puntki, järgnesid Leedu koondis 26197 punktiga ja Läti heitekoondis 25394 punktiga. Meie koondise eest tegi parima tulemuse Martin Kupper (Audentese SK), kes sai kettaheites kirja 61.64. Esmakordselt osalesid maavõistlusel ka Valgevene heitjad, kes mittetäieliku koondise komplekteerituse juures kogusid kokku 9684 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles