Väravajanune Andres Oper asub viimast korda lahingusse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Oper on harjunud kandma tumesinist särki, nüüd aga tuleb üheks õhtuks selga tõmmata helesinine!
Andres Oper on harjunud kandma tumesinist särki, nüüd aga tuleb üheks õhtuks selga tõmmata helesinine! Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallikoondise läbi ­aegade edukaim väravakütt Andres Oper (pildil) annab täna lõplikult teatepulga üle noorematele kolleegidele, kui peab Gibraltari vastu oma lahkumismängu.

2010. aastal oma pikaaegse ründepartneri Indrek Zelinski lahkumismängus värava löönud Oper loodab, et temast saaks esimene Eesti koondislane, kes enda lahkumismängus tabamuseni jõudnud. Praegu on Operi arvel 38 väravat.

«Väga mõnus on tagasi olla. Head ajad tulevad kõik meelde. Loomulikult ei saa eeldada, et olen viimase kümne aasta tippvormis, kuid hätta ei jää ma millegagi,» rääkis Oper päev enne kohtumist. «Ma ei oota kingitusi, kõik on rääkinud väravast ning ründajana muidugi tahaksin väga väravat lüüa. Tahan lihtsalt mängida ja nautida seda viimast mängu. Mingit ekstra survet endale tekitada ei ole mõtet.»

«Hea on see, et saan väljakule saata ründaja, kes tahab esimesel poolajal kindlasti värava lüüa!» naljatas Pehrsson eilsel pressikonverentsil. «Meeldiv, et on selline traditsioon – see näitab, et respekteeritakse mehi, kes on koondisele palju andnud. Algkoosseisu ma täna veel välja ei ütle, aga selle avaldan, et Oper alustab!»

Ka koondise kapten Ragnar Klavan lubas, et võimaluse korral abistab meeskond Operit värava löömisel: «Ma luban, et kui lähen üks tühja värava peale, siis ma ikka otsin Andrest.»

Viimatisest koondisenimekirjast jääb tänasest matšist ­eemale ründaja Kaimar Saag, kes täidab samal ajal kohuseid koduklubi juures. Tänane kohtumine algab Lilleküla staadionil kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles