Rootsi suusaässad ootavad roolijoodiku naasmist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug tegi maikuus oma Audiga purjuspäi avarii ja põgenes sündmuskohalt. Politsei tabas suusatähe siiski õige pea.
Petter Northug tegi maikuus oma Audiga purjuspäi avarii ja põgenes sündmuskohalt. Politsei tabas suusatähe siiski õige pea. Foto: SCANPIX

Rootsi ajaleht Expressen uuris kodumaa suurimatelt suusaässadelt, kuidas nad suhtuvad suure rivaali Petter Northugiga juhtunud õnnetusse, kus Norra staar purjus peaga autoga teelt välja sõitis ning seejärel kannatanu maha jättes sündmuskohalt põgenes. Rootslaste jaoks oli Northugiga juhtunu tõeliselt šokeeriv ning nad loodavad, et kunagine suusakuningas tuleb suurde suusatamisse tagasi.

«Esimene reaktsioon oli suur üllatus. Kuid pärast meedia poolt tulnud täpsemat infot sain aru, et see juhtum ei vajagi rohkem kommentaare. Kõik on selge,» rääkis Johan Olsson. Charlotte Kalla lisas: «See on uskumatult traagiline juhtum.»

Northugil oli selja taga keeruline hooaeg, kus ta ei suutnudki tippvormi saavutada ning aia taha läksid ka olümpiamängud Sotšis. Pärast avariid võib teda aga oodata koguni vanglakaristus ning sportlase edasine karjäär on küsimärgi all.

Rootslased usuvad siiski kõva spordimehe tagasitulekusse. «Ta on meie spordiala jaoks tähtis tegelane. Loodan, et ta tuleb tagasi,» sõnas Kalla. «Ma arvan et ta tuleb tagasi. Ma loodan seda tema enda ja maaiilmakarikasarja huvides. Ta on suur staar ning köidab publiku tähelepanu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles