ROKi juht kritiseeris Usain Bolti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise olümpiakomitee president Jacques Rogge
Rahvusvahelise olümpiakomitee president Jacques Rogge Foto: AFP / Scanpix

Rahvusvahelise olümpiakomitee president Jacques Rogge kritiseeris 100 ja 200 meetri jooksude võitjat Usain Bolti, öeldes, et Jamaica sprinter ei austa teisi võistlejaid.

Rogge tunnistas jamaikalase ülemvõimu mõlemal distantsil, kuid ei kiitnud heaks tema suhtumist kaassprinteritesse ning tantsu kaamerate ja pealtvaatajate ees, kirjutab AFP.

«Arvan, et ta oleks pidanud oma kaasvõistlejatesse suurema austusega suhtuma ja neile kätt andma või siis õlale patsutama, mitte ainult ennastülistavalt käituma,» arvas Rogge.

Bolt võitis nii 100 kui ka 200 meetri jooksud ja tegi mõlemal korral maailmarekordi. 100 meetri jooksus hakkas ta oma võitu «tähistama» juba 20 meetrit enne finišit. 200 meetri jooksus andis ta endast kõik ja asus tantsu lööma pärast finišijoone ületamist.

Usain Bolt alistas selles jooksus USA sprinteri Michael Johnsoni löömatuks peetud rekordi 19,32. Bolti aeg oli 19,30.

Kohe pärast 200 meetri jooksu võttis täna 22. sünnipäeva tähistav Bolt Jamaica lipu ja läks auringi tegema. Ülejäänud võistlejaid ta ei õnnitlenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles