Kas Eesti meistrisärk paneb Jaan Kirsipuule kohustuse profileeris jätkata?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu Saaremaa velotuuril
Jaan Kirsipuu Saaremaa velotuuril Foto: Elo Riig / Sakala

Karski-Nuia rattarallil esikoha pälvinud ja homme Eesti grupisõidumeistrivõistlustel soosikute sekka kuuluv jalgrattur Jaan Kirsipuu ei osanud vastata küsimusele, kas sinimustvalge särgi võitmine paneb tema õlule kohustuse ka tuleval hooajal elukutseliste seas võidu sõita.

«Pole järgmise aasta peale mõelnud,» kinnitas Armeenias registreeritud tiimis CKT tmit pedaaliv Kirsipuu, kes stardib esialgsete kavade kohaselt septembris toimuval Hiina velouuril. Sealmail pole Eesti meistrisärki veel nähtud.

Kirsipuu tunnistas, et pole tänavu head minekut näidanud ja seetõttu on tal proffide konkurentsis võiduarve avamata.

«Parim vorm oli mul Saaremaa velotuuril. Veel eile oli enesetunne kehva – ilmselt polnud Saaremaa tuurist korralikult taastunud. Täna hommikuks olin aga ülepuhanud ning sõitsin koormuse saamiseks pärast võistlust kaks ringi peale,» rääkis 17. juulil 41-aastaseks saav sportlane.

Kirsipuu sõnul kujuneb homne grupisõit kindla favoriidi puudumisel loteriiks. «Paljudel on võimalus võita. Peab olema õigel ajal õiges kohas,» märkis Kirsipuu.

Koos Kirsipuuga CKT tmiti ridadesse kuuluv Mart Ojavee osales eelmisel nädalal Kanadas Tour de Beauce’il ja naasis Eestisse alles teisipäeval. Karksi-Nuia rattaralli kolmandana lõpetanud Ojavee on seni peamiselt ajavahega kohanenud ja puhanud.

«Kanadas olid mägised etapid ning seetõttu oli peaeesmärk treenida,» sõnas Ojavee, kelle perre on septembris oodata juurdekasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles