UEFA peab maksma kihlveopettuses süüdistatud kohtunikule suure valuraha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik näitab punast kaarti.
Kohtunik näitab punast kaarti. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) peab maksma Horvaatia kohtu otsusel jalgpallikohtunikule Bruno Maricile valuraha, kuna süüdistas teda alusetult 2009. aasta Horvaatia karikafinaali tulemuse mõjutamises ja kihlveopettuses.

Daruvari linnas peetud kohtuistungil mõistis kohus UEFAlt Marici kasuks välja 750 000 kunat ehk ümberarvutatult napilt alla 100 000 euro. Maric saatis Spliti Hajduki ja Zagrebi Dinamo vahelises kohtumises platsilt minema kaks Hajduki mängijat ja määras Dinamo kasuks penalti. Lõpuks võitis Dinamo mängu 3:0.

UEFA süüdistas meest mängutulemuse mõjutamises ning Maric kinnitas, et tema jaoks oli oma nime puhtakspesemine kõige tähtsam. «Paljud naersid, kui ma ütlesin UEFA vastu kohtusse minnes, et mind ei huvita raha. Minu jaoks on kõige olulisem see, et UEFA mõisteti süüdi selles, mida nad on mulle ja minu perekonnale põhjustanud,» lausus ta Reutersi vahendusel.

Marici advokaat Vladimir Gergelj lubas otsuse siiski edasi kaevata, et nõuda UEFAlt välja kogu kompensatsioon, mis ulatub miljoni euroni. «UEFA ei ole seda väärt, et neile pennigi alles jääks. Nad kohtlesid mu klienti alavääristaval ja ülbel moel. Kohus ei võtnud kompensatsiooni määramisel paraku arvesse seda, et kõik härra Marici kohta öeldu jõudis miljonite inimesteni,» märkis Gergelj.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles