Vastuolulise lõpuga etapil võimutsenud Quintana liigub Giro võidu suunas

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nairo Quintana.
Nairo Quintana. Foto: SCANPIX

Itaalia velotuuril tegi sammu üldvõidu poole kolumbialane Nairo Quintana (Movistar), kes võitis suure segadusega lõppenud lumise 16. etapi ja kasvatas oma edu üldarvestuses lähima jälitaja ees enam kui minutiliseks.

Quintana sõitis konkurentidel eest Passo dello Stelvio laskumisel, kui paljudele ratturitele oli jäänud ekslik mulje, et etapi lõpp on keeruliste ilmastikuolude tõttu tühistatud. Quintana lausus aga portaalile cyclingnews, et ei kuulnud kordagi tühistamise kohta ametlikku teadet ning otsustas seetõttu laskumisel rünnata. Lisaks märkis kolumbialane, et sõitis seni roosat liidrisärki kandnud Rigoberto Uranil eesti ära juba eelnenud tõusul.

Teise koha saanud Ryder Hesjedal tõusis kokkuvõttes esikümnesse, kolmandana lõpetanud Pierre Rolland kaotas Quintanale juba üle minuti. Uran langes üldarvestuses teisele kohale ja kaotab nüüd Quintanale 1.41. Cadel Evans jääb kolmandana Quintanast maha juba üle kolme minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles