Šadeiko alustab hooaega Götzises, Pahapill, Raja ja Jõeväli Kladnos

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati võistles Grit Šadeiko mullu Moskva MMil.
Viimati võistles Grit Šadeiko mullu Moskva MMil. Foto: Liis Treimann

Eesti parim seitsmevõistleja Grit Šadeiko alustab hooaega eeloleval nädalavahetusel Götzises, kümnevõistlejad Mikk Pahapill, Andres Raja ja Kaarel Jõeväli lähevad starti kaks nädalat hiljem Kladnos.

Mullu Moskva MMil vigastuse tõttu katkestanud ja oktoobris jalalõikusel käinud Šadeiko kinnitas, et on hooajaks korralikult valmistunud ning mullu häda teinud jalast on valu kadunud. «Trenni olen teinud päris palju ja kui mul õnnestub võistluse ajaks end korralikult välja puhata, võib vorm olla päris hea,» sõnas ta, ent lisas, et eilseks polnud raskete treeningutega tekkinud väsimus veel lihastest kadunud.

Šadeiko harjutas märtsist kuni mai alguseni Portugalis juba varasematest aastatest tuttavas paigas. «Treeningulaager oli väga pikk, aga tingimused väga head. Saime enne Eestit tabanud kuumalainet soojade ilmadega harjuda,» lausus ta naerdes. Kuna eile jõudis Eestisse tagasi tavapärane jahe kevadilm, kolis Šadeiko oma treeningutega tagasi sisehalli.

Praegusele vormile ei osanud mullu seitsmevõistluse Eesti rekordi 6221 punktini viinud naine hinnangut anda. Treeningutel on ta saanud proovida kõiki seitsmevõistluse alasid ning ühtegi tagasilööki pole olnud.

«Ma ei sea endale Götzise võistluse jaoks suuri eesmärke ega oota sealt midagi. Minu jaoks on praegu tähtis, et saan kõiki alasid proovida võistluskiirusel,» rääkis Šadeiko. «Tänavuseks hooajaks olen planeerinud kolm mitmevõistlust – lisaks Götzisele ka Euroopa karikavõistlused ja Zürichi EM ning ettevalmistus on planeeritud nii, et tippvorm peaks saabuma EMi ajaks.»  

Esialgu pidi Götzises võistlema ka Pahapill, kuid kogenud mitmevõistleja otsustas Kladno jõuproovi kasuks, kuna seal on stardis ka tema treeningukaaslased Raja ja Jõeväli. Ilmselgelt on treeningugrupile odavam ja mugavam võistelda ühes kohas.

Eelolev nädalavahetus on Eesti kergejõustiklastele võistluste mõttes tihe – Tanel Laan­mäe viskab oda homme Soomes, laupäeval peetakse aga Tallinnas heitjate seeriavõistluse teine etapp. Esialgsetel andmetel osaleb seal odaviskes ka vahepeal vigastusega kimpus olnud Liina Laasma. Märtsi keskel visatud Eesti rekordiga 63.17 hoiab ta seni Euroopa hooaja edetabelis 3. kohta.  

Gerd Kanter parandas hooaja tippmarki

Gerd Kanter sai Tšehhis Ludvig Daneki memoriaalil kettaheites 4. koha, heites parimal katsel oma tänavuse hooaja parima tulemuse 63.74. Oma senist hooaja tippmarki parandas ta 20 sentimeetriga.

Kanteri parim tulemus sündis viiendal katsel, viimasel katsel sai eestlane kirja veel ka 63.43. Võitis poolakas Piotr Malachowski, kes heitis parimal katsel 67.26. Teine oli sakslane Martin Wierig 65.54ga ja kolmas poolakas Robert Urbanek 63.91ga.

Viimasel nädalal seljavigastusega kimpus oleva Kanteri selja taha viiendaks jäi legendaarne leedulane Virgilijus Alekna, kelle parim tulemus oli 61.08. PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles