Ülbe Inglismaa koondis vihastas maailma meediat

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nike

Inglismaa jalgpallikoondis vihastas eile toimunud meeskonna pressikonverentsil välja mitmed meediaväljaanded, kui küsimusi said esitada vaid inglased.

Eilsele Inglismaa koondise pressikonverentsile oli kogunenud 250 ajakirjanikku ning 30 TV reporterit üle maailma. Kokku lasi Inglismaa Jalgpalli Liidu meediaesindaja Adrian Bevington ajakirjanikel küsida kaheksa küsimust ning sedaga vaid inglastel, kirjutab Reuters.

«See on tüüpiline. Nad ei paista mõistvat, et tegemist on maailmameistrivõistlustega ning nad ei saa aru sõnast maailm,» pahandas Gazzetta dello Sporti ajakirjanik Giancarlo Galavotti, kes on 25 aastat kajastanud Londonist Inglismaa jalgpalli tegemisi. «Kuigi inglaste treener suudab küsimustele vastata kolmes keeles (Fabio Capello räägib itaalia, hispaania ja inglise keelt – toim.), siis Inglismaa Jalgpalli Liidu meelest pole muu maailma tähtis.»

Brasiilia ajalehe O Globo ajakirjanik Jorge Luiz Rodrigues oli samuti juhtunut nähes hämmeldunud. «See on halb. Tegemist on MMiga ja tundub, et ta ei tea mida see tähendab. Ta lasi küsimusi küsida vaid oma sõpradel ning see ei ole professionaalne,» sõnas Rodrigues. «Kui viibida Brasiilia koondise pressikonverentsil, siis saab küsimusi küsida inglise, hispaania, portugali ja itaalia keeles. Brasiilia on seejuures viiekordne maailmameister, mitte ühekordne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles