Korjuse endine tiimikaaslane avab Marussiale ülisuure rahalaeka

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi.
Jules Bianchi. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel toimunud vormel-1 Monaco GP-l tegi ajalugu Kevin Korjuse endine tiimikaaslane Jules Bianchi, kes suutis Marussia tehasemeeskonnale välja sõita aegade esimesed punktid. Ühtlasi võis 24-aastase pranstlase hea sõit avada tiimi jaoks ülisuure rahalaeka.

Bianchi lõpetas Monaco võidukihutamise üheksanda kohaga ning teenis sellega kaks punkti. Ka konstruktorite arvestuses hoiab meeskond nüüd üheksandat kohta ehk edestab suuri rivaale Sauberit ja Caterhami. Väikeste tiimide eesmärgiks on aga pääseda just esikümnesse, sest sellega kaasnevad vägagi kopsakad preemiad.

Kui aga meeskond suudab esikümnes lõpetada kahel aastal kolmest, siis teevad preemiarahad hüppelise tõusu. Möödunud aastal see Marussial õnnestus, sest mitte ühtegi punkti kogunud meeskond edestas Caterhami ja lõpetas kümnendada.  

Kahel järjestikusel aastal esikümnesse jõudes teenib Marussia 10 miljoni dollari asemel juba 30 miljonit. Kui aga meeskond peaks suutma praegust üheksandat kohta hooaja lõpuni hoida, siis kasseerivad nad koguni 50 miljonit dollarit.

Seega võivad veel mõne aasta eest koos Korjusega vormel-Reanult 3.5 sarjas Tech1 meeskonnas sõitnud Bianchi punktid avada tiimile ülisuure rahalaeka ning ilmselt õnnestuks Marussial seeläbi ka arengus samm edasi astuda.

Hetkel on punktid teenimata veel kümnendat kohta hoidval Sauberil ja 11. kohal asuval Caterhamil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles