Stephen Hawking arvutas välja, kuidas Inglismaa tuleks maailmameistriks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Hawking arvutas välja, kuidas Inglismaa koondis võiks suvisel jalgpalli MMil tulla maailmameistriks.
Stephen Hawking arvutas välja, kuidas Inglismaa koondis võiks suvisel jalgpalli MMil tulla maailmameistriks. Foto: SCANPIX

Füüsikageenius Stephen Hawking arvutas välja, kuidas Inglismaa jalgpallikoondis tuleks Brasiilias toimuval MMil maailmameistriks.

Hawkingi arvutuste kohaselt peaks Inglismaa koondise peatreener Roy Hodgson mängijad väljakule saatma formatsioonis 4-3-3. Lisaks peaks koondis kandma punast värvi särke ja penalteid peaksid lööma blondide juustega mängijad, kirjutab Sportsmail.

Inglaseid võiks muretsema panna fakt, et näiteks õhutemperatuuri tõus viie kraadi võrra vähendab Inglismaa koondise võiduvõimalusi 59 protsendi võrra.

Samas läheb inglastel paremini, kui kohtumised toimuvad merepinnal, mitte mägedes. Kasuks tuleb ka eurooplasest kohtunik (seni on võidetud 63 protsenti sellistest kohtumistest).

Kui Inglismaa meedia on tihti muretsenud, et meeskonnaliikmete abikaasad ja tüdruksõbrad võivad suurturniiri ajal mängijatele halvasti mõjuda, siis Hawkingi sõnul sellist probleemi tegelikult ei ole.

Hawking uuris Inglismaa koondise võimalusi, kuna vastava palvega tuli tema jutule kihlvedude sõlmimisega tegelev Paddy Power. Kuigi Hawking ei ole jalgpalli fänn, siis otsustas ta oma arvutused siiski teha.

«Nad leidsid, et füüsikuna olen ma võimeline tegema natuke täpsemaid ennustusi kui kaheksajalg Paul,» sõnas Hawking Londonis humoorikalt ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles