Madridi Atletico tähtmängija eest maksti kunagi vaid 30 eurot

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diego Godin esiplaanil.
Diego Godin esiplaanil. Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailmas võib üks edukas hooaeg tõsta mängumehe väärtust mitmekordselt. Nii on Madridi Atletico 28-aastane uruguailasest keskkaitsja Diego Godin tänavuse hooaja järel üks maailma hinnatumaid keskkaitsjaid ning tema hinnaks arvatakse olevat umbes 36 miljonit eurot. Samas maksti 11 aastat tagasi tema eest vaid 30 eurot.

Defensori noortetiimis mänginud Godin ei olnud noormängijana just kõige edukam ning nii otsustas ta 16-aastaselt keskenduda koolile. Pärast kooli lõpetamist soovis ta siiski jalgpalliga tõsiselt jätkata ja ta liitus 2003. aastal Cerro meeskonnaga. Kuna ta oli endiselt seotud Defensori meeskonnaga, siis pidi Cerro tema eest maksma 30 euro (840 peesot) suuruse summa. Vastava foto postitas täna Twitterisse ka Uruguay Jalgpalli Liit.

Sealt edasi läks Godini karjäär ülesmäge ja 2006. aastal jõudis ta Uruguay ühte kuulsamasse tiimi Nacionali. 2007. aastal liitus ta Villarrealiga ja 2010. aastal maksis Atletico tema eest 8,5 miljonit eurot.

Godin tõusis tänavusel hooajal Atletico ridades ründeässa Diego Costa ja väravavahi Thibaut Courtoisi kõrval üheks põhijõuks. Mäletatavsti tõi just Godini tabamus FC Barcelona vastu neile Hispaania meistritiitli, lisaks jõudis ta tabamuseni ka Meistrite liiga finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles