Kolm Leedu klubi tahavad liituda Venemaa korraldatava Ühisliigaga

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: SCANPIX

Kolm Leedu korvpalliklubi on avaldanud soovi liitude tuleval hooajal Ühisliigaga. Klubide nimesid pole veel avalikustatud, kuid Ühisliiga tegevjuhi Andrei Širokovi sõnul vastavad nad kõik liiga tingimustele ning omavad seega liitumiseks häid võimalusi.

Tänavu osales Ühisliigas kaks Leedu meeskonda: Vilniuse Lietuvos rytas ja Klaipeda Neptunas. Neist esimene on tänaseks jõudnud juba poolfinaali. Kaunase Žalgiris jäi lõppeval hooajal sellest turniirist eemale.  

Sports.ru kirjutab, et Ühisliigaga liitumiseks saab esitada avaldusi 10. juunini ning Širokovi sõnul on lisaks kolmele Leedu meeskonnale avaldanud soovi liigas osaleda ka soomlaste Nilan Bisons ja Venemaa enda klubi Saraatovi Avtodor. «Soomlastel on meie nõuetele vastav suur saal ja korralik eelarve, Avtodori suhtes soovime täpsemalt uurida mängusaaliga seonduvat, kuid ka neil on liitumiseks kõik võimalused,» rääkis Širokov ning lisas, et suure tõenäosusega on tahtjaid veelgi.

Seni liigas osalenud Kalev/Cramo võimalik jätkamine pole veel selge ja sõltub paljuski sellest, kas ja millisel tasemel, nelja viimase aasta Eesti meister üldse jätkab.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles