Magnus Pehrsson: pigem eksime praegu, aga õpime sellest

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast Balti turniiri kolmanda koha mängus saadud 0:2 kaotust, et sügisesi EM-valikmänge silmas pidades liigub meeskond õigel teel.

«Kõige tähtsam on see, et kaitse püsis täna korras – kohati vajusime vahel liiga madalale, aga minu arvates on see parem kõrgest survest, sest nii läheks meil raskeks. Praegu ei ole minu arust tark oma mängu liialt avada. Üks värav tuli meie pallikaotusest ja teine mängu lõpus standardolukorrast. Muidu polnud Soomel palju võimalusi – nad said löögile, aga meil oli alati mees blokeerimas,» lausus Pehrsson.

«Võimaluste loomises pole me aga veel õigel järjel. Samas on selles osas asi minu jaoks rahuldav, sest meie eesmärgid olid mujal. Minu arvates oleme meeskonnas loonud õhkkonna, kus kõik püüavad areneda. Vaimne suhtumine on paigas ja see on kõige tähtsam, sest siis suudame oma vigadest õppida. Pigem eksime praegu, aga õpime sellest. Loomulikult on mängijad vihased, keegi ei taha kaotada. Aga oleme loonud positiivse õhkkonna, sellega olem enim rahul,» lausus rootslane.

Kuna kahe mängu vahele jäi vaid päev, ei soovinud Pehrsson põhitegijaid Soome vastu vigastusehirmu tõttu kasutada. «Tänases algkoosseisus oli seitse meest Eesti liigast ja ilmselgelt ei ole nad sellise tempoga harjunud,» sõnas Pehrsson, kes on Balti turniiri kohtumistes pühendunud eeskätt kaitsemängu lihvimisele. «Eino Puri ja Siim Luts pole klubide eest üldse platsile saanud, seega pole ime, et nad väsisid. Islandi vastu saame kasutada juba rohkem mängijaid,» lausus Pehrsson.

Kolmes viimases mängus on Pehrsson kasutanud kesktormaja rollis pikakasvulist Sander Posti, kuid see ei tähenda, et ka valikmängudele tingimata pika ründaja taktikaga vastu minnakse. «Ausalt öeldes tahtsin Sanderile võimaluse anda, sest ülejäänud meie ründajad on teistsugused – kiiremad ja liikuvamad. Mul pole pika ründaja mängitamise osas eelistust, ahtsin näha, kas meil on võimalik teda kasutades mängu midagi uut tuua. Ojamaa, Anier, Saag, Hunt, Kink – kõik on teistsugused mängijad,» lausus peatreener.

«Positiivne oli täna ka see, et meil oli platsil hea kapten,» viitas Pehrsson keskkaitsjale Alo Bärengrubile. «Ta oli hea meeskonna liider, korraldas kaitset hästi ja tema rolliga olen rahul. Debüüdi teinud Igor Subbotin oli samuti tubli, arvestades, et ta jõudis koondise juurde alles eile õhtul. Ta võib oma mänguga rahul olla, sest tema suhtumine oli hea,» kiitis Pehrsson Levadia mängumeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles