Gert Jõeäär: lõpuks jäi ka õnnest puudu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour of Estonia finiš. Gert Jõeäär (paremal) tunnistas konkurentide nappi paremust
Tour of Estonia finiš. Gert Jõeäär (paremal) tunnistas konkurentide nappi paremust Foto: Margus Ansu

Täna lõppenud Tour of Estonial oli Gert Jõeäär etapi ja tuuri võidus kinni kuni viimase kilomeetrini, kuid peagrupp neelas jooksikud viimasel sirgel ning Eesti esinumbril tuli leppida etapi kolmanda kohaga. Tuuri üldvõitu kaitses eilse päeva võidumees Eduard Michael Grosu tiimist Vini Fantini Nippo.

«Puudu jäi lõpuks veidi ka õnnest,» ütles koos poolaka Adrian Kurekiga (CCC Polsat) viimastel ringidel eest kihutanud Jõeäär. «Tegime lõpus väga kenasti tööd. Olin ilusti Kureki taga, aga pidin varakult vajutama. Muidu oleks grupp meid juba varem kinni püüdnud ja ma oleksin teises kümnes lõpetanud. Vähemalt üritasin. Peab rahule jääma,» lisas lõpujoone kolmandana ületanud Jõeäär.

Peagrupis mängis Eesti koondis viimasel sirgel 20-aastase Martin Laasi peale. «Lõpus pandi mulle rong ette. Tegelikult oli see isegi suhteliselt okei, aga päris ette ikkagi ei jõudnud,» rääkis kuuendana lõpetanud Laas. «Aga muidu läks täna paremini kui eile. Jäin vähemalt püsti,» lisas Laas, kes eile oli kannataja lõpusirgel tomunud kukkumises.

Tour of Estonia üldvõidu sai eilse etapi võitnud Vini Fantini Nippo rumeenlasest rattur Eduard Michael Grosu. Täna ületas ta lõpujoone teisena. «Täna oli väga raske, sest kõik tiimid ründasid ja pidime terve meeskonnaga minu liidrisärki kaitsma. Püüdsin viimastel ringidel grupi peas püsida ja suutsin endast lõpusirgel parima anda,» rääkis Grosu.

Tänase etapi võitis poolakas Adrian Kurek meeskonnast CCC Polsat, kes koos Gert Jõeäärega viimased ringid kahekesi ees püsis. Kui eestlase püüdis grupi pea kinni, siis Kurek jäi veel napilt ette. «Sõit oli väga kiire ja raske. Kui Gerdiga eest ära saime, siis tegime päris hästi koostööd. Samas teadsin, et mu lõpp on tugevam ja mängisin selle peale,» sõnas Kurek ja tänas ka tiimi.

Poolakas lõpetas Tour of Estonia üldarvestuses teise kohaga. Kolmas oli Emils Liepins (Rietumu Delfin). Parima eestlasena jäi Gert Jõeäär üldarvestuses kuuendaks, liidrist maas 12 sekundit.

«Ma ei saa öelda, et väga hästi läks, kuna eilseid kukkumisi ei oleks siiski tahtnud näha,» sõnas võistluste direktor Indrek Kelk Tour of Estonia kokkuvõtteks. «Selline väikse piprateraga nädal, aga meediakajastust tõi see kindlasti juurde. Samas ei tea, kas taolise hinnaga kajastuse võitmine päris ideaalne on.»

«Homseks Tartu rattaralliks soovitan kõigil võtta asja rahulikult ja mitte teha järgi seda, mis eile lõpusirgel juhtus,» tuli Kelk uuesti tagasi eilse kukkumise juurde. «Kõige tähtsam on see, et kõik homme terve nahaga koju jõuaksid. Ennekõiek on see ju rattapidu.»

33. Tartu attaralli sõidetakse homme. Starti on oodata viimastel andmetel 4100 rattasõpra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles