Video: Gomezi võiduseeria katkes Londonis

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Gomez (esiplaanil)
Javier Gomez (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Hispaania triatleet Mario Mola saavutas Londonis oma elu esimese WTS maailmakarikasarja etapivõidu, katkestades sellega ühtlasi ka senise hooaja valitseja, kaasmaalase Javier Gomezi võitudeseeria. Naiste arvestuses oli teist etappi järjest parim ameeriklanna Gwen Jorgensen.

Ehkki Mola ei asunud Hyde Parkis peetud võistluse ujumis- ja rattaetapil just kõige nähtavamal kohal, kuulus ta jooksurajale suundudes siiski kaheksamehelisse liidergruppi, mis püsis koos kuni lõpusirge alguseni. Finišilint silme ees, ründas esimesena lõuna-aafriklane Richard Murray, kellele omakorda vastas kiirendusega viimase treeningkaaslane Mola. Kättevõidetud positsiooni hispaanlane enam viimaste meetritega ei loovutanud, kindlustades sellega oma elu esimese etapivõidu WTS maailmakarikasarjas.

Mola lõppajaks Londonis märgiti 49 minutit ja 46 sekundit, sekund hiljem finišeerus Murray. Poodiumi viimase astme hõivas Portugali tõusev täht Joao Pereira, kes kaotas võitjale kolme sekundiga. Käesoleval hooajal vaid võite tunnistanud Javier Gomez ületas lõpujoone alles kuuendana.

Mola võit tähendas ühtlasi lõppu ka pikalt kestnud Gomezi ja Alistair Brownlee valitsemisajale nii maailmakarikasarjas kui ka Hyde Parki triatloniradadel. Enne tänast olid just nemad kaks võitnud kõik viimase 18 kuu WTS sarja etapid ning jäänud võitmatuks ka kõigil senipeetud Londoni WTS etappidel, kaasa arvatud 2012. aasta olümpiamängudel.

Ehkki Gomez lõpetas tänase võistluse kuuendana, ei mõjutanud see siiski tema liidrikohta tänavuse maailmakarikasarja üldtabelis, mille liidrina ta 2942 punktiga kindlalt jätkab. Jonathan Brownlee jääb temast teisena maha 290 ning Mola kolmandana 305 punktiga.

Naiste arvestuses sai moraalselt magusa võidu ameeriklanna Gwen Jorgensen, kelle jaoks kukkumine siinsamas Londonis maksis möödunud hooajal maailmakarikasarja üldvõitja tiitli. Väljunud ujumisetapil veest viiendana, suutis Jorgensen rattarajal probleemideta liidergrupis püsida, mis andis talle kui triatlonimaailma ühele tugevaimale jooksjale kõik eeldused võistlus esikohaga lõpetada.

Viimast Jörgensen ka tegi, lõpetades sprindidistantsil toimunud võistluse võiduajaga 54 minutit ja 44 sekundit. Vahe kaasmaalase Sarah Groffi ja austraallanna Emma Jacksoniga oli finišis vastavalt 28 ja 35 sekundit.  

Jörgensen tõusis Londoni võiduga esimeseks ka sarja üldarvestuses. Nelja etapiga on ameeriklanna kogunud 2624 punkti, Jodie Stimpson on 2396 punktiga teine ning Sarah Groff 1959 punktiga kolmas.

WTS maailmakarikasari jätkub juuni viimastel päevadel Ameerika Ühendriikides, Chicagos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles