Venelased süüdistavad Ukraina laskesuusanaist ja olümpiavõitjat sõjapidamises snaiperina

Jaan Martinson
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatakse, et pildil on Olena Pidrušna, kuid ta ise lükkab need kuuldused ümber.
Arvatakse, et pildil on Olena Pidrušna, kuid ta ise lükkab need kuuldused ümber. Foto: Facebook

Venemaa sotsiaalmeedias ja foorumites ringleb uudis, et Sotši olümpial laskesuusatamise naiste teatesõidus kulla võitnud ukrainlanna Olena Pidrušna osaleb Donetski piirkonnas terrorivastastes operatsioonides snaiperina, teenides nõnda kodumaad ja lisaraha. Pidrušna on šokis ja lükkab kuuldused ümber.

Jutud algasid siis, kui avaldati pilt sõjavormis naisest, püss käes, ning arvati, et tegu on Pidrušnaga.

«Ma ei ole iial osalenud terrorivastastes operatsioonides ega mulle pole ka pakutud tööd snaiperina,» teatas Pidrušna Ukraina meediale. «Jätkan tööd spordiministeeriumis ja treenin lapsi. Viimastel päevadel olen olnud Kiievis ja osalenud spordipidudel. Kuuldes uudist enda kohta, olin šokeeritud.»

Pidrušna sõnul rahustasid vanemad ta maha: «Nad ütlesid, et ära sellele jamale tähelepanu pööra, tegele oma asjadega. Arvan, et tegu on Venemaa propagandaga, mis sai alguse netiküljelt Lifenews. Niiöelda «ajakirjanikud» otsustasid ilmselt meelde tuletada ammust lugu, kui Baltikumi laskesuusatajaid süüdistati sõjapidamises Tšetšeenias.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles