Indrek Mägi on «Pärnu Kuningas 2014»

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Mägi
Indrek Mägi Foto: Riho Lüüs

Eile sõideti Pärnu lennuvälja motopargi krossirajal traditsiooniline motokross «Pärnu Kuningas», mis oli ka TOP200 Eesti karikavõistluste sarja II ja Honda Racing Motokrossi Karikasarja III etapp. Võitjaks krooniti kokkuvõttes Indrek Mägi.

Kõige kiiremas MX A klassis ei leidunud seekord vastast tänavu Rootsi meistrivõistlustele keskenduvale Mägile (Mägi Racing, Kawasaki), kes oli kiireim juba kvalifikatsioonis edestas teises aja välja sõitnud TOP200 sarja liidri Juss Laansoo (KTM Racing Team, KTM) parimat ringiaega 1,6 sekundiga, kirjutab motosport.ee.

Esimeses sõidus sai stardist kõige paremini minema Mägi, kes sõitis järgnevatega kiiresti paari ringiga korraliku vahe sisse. Laansoo, kelle start väga hästi välja ei tulnud, kaotas alguses teiste taga aega, kuid kolmandaks ringiks oli ta siiski teiseks tõusnud. Ta suutis küll liidriga vahet vähendada, kuid jäi Mägile 2,1 sekundiga alla. Kolmandaks sõitnud Jüri Triisa (RedMoto Honda Racing, Honda) kaotas Mägile juba poole minutiga.

Ka teises sõidus pääses Mägi kohe liidriks ja sarnaselt avasõidule suutis ta ka nüüd konkurentidelt eest sõita. Laansoo sai küll parema stardi ja ta oli teisel ringil juba teine, kuid sõidu viiendal ringil ta kukkus, peale mida keeras tsikli boksi ja tema võistluspäev oli läbi. Mägi aga seevastu ei eksinud ja võitis sõidu 19,8 sekundilise eduga avasõidus viienda koha saanud Andero Lusbo (Kagu MK, Suzuki) ees. Kolmandaks sõitis end jälle Triisa, kes jäi Lusbost omakorda 8 sekundit.

Kahe sõidu kokkuvõttes oli esimene Mägi (300 punkti), teine Triisa (296) ja kolmas Lusbo (295 p).

Peale kahte etappi tõusis sarja liidriks Lusbo, kellel on koos 590 punkti, Triisal on teisena 586 ja Pärnus 9-nda koha saanud Heido Havamil (KTM Racing Team, KTM) kolmandana 576 punkti.

MX B klassis võitis mõlemad sõidud kodurajal võistelnud Peeter Volotkin (Pärnu MC, Yamaha) Olari Puldre (Laansoo MK, Honda) ja Kevin Didvigi (RedMoto Honda Racing, Honda) ees.

MX C klassis oli kummaski sõidus parim Kevin Radsin (RedMoto Honda Racing, Kawasaki). Kahe sõidu kokkuvõttes tuli teiseks Mart Vandel (Pärnu MC, Yamaha), kes oli sõitudes 7-s ja teine. Kolmanda koha sai Mihkel Kaarov (Kagu MK, Kawasaki), tema lõpetas sõidud vastavalt teisel ja 7-ndal kohal.

Masinaklassis MX D jagasid sõitude võidud ja kolmandad kohad Haron Sepper (RedMoto Honda Racing, Honda) ja Jaanus Pitk (Viljandi VMK, Yamaha). Kuna viimases sõidus oli parem Sepper, siis kuulus talle ka kokkuvõttes võit. Kolmandaks tuli sõidud neljanda ja teisena lõpetanud Gert Kase (Pärnu MC, Honda).

MX E mõlemad sõidud võitis Märt Kaarov (Kagu MK) Kristjan Kase ees. Kahe sõidu tulemusena oli kolmas Hannes Saag (Karksi Racing Team), tema oli sõitudes vastavalt neljas ja kolmas. Kõik poodiumile pääsenud mehed sõitsid Kawasakidel. Selles sõidus osales ka mitu vaprat naissõitjat, kellest parimana saavutas Kadri Ehamäe (Pärnu MC, Yamaha) 28 osaleja seas 9-nda koha. Kristiina Raba (Viljandi VMK, Kawasaki) oli 10-s, Merilin Lehe (Pärnu MC, Yamaha) 13-s, Johanna Saareke (Pärnu MC, Yamaha) 18-s, Kris Jalas (Sõmerpalu MK, TM) 22-ne ja Helena Ingermann (Honda) 24-s.

Veteranide MX V klassis ei leidunud vastast Reio Engmanile (Lääne MK, Yamaha), kes võitis mõlemad sõidud. Avasõidus järgnesid talle Kert Põldveer (RedMoto Honda Racing, Kawasaki) ja Erki Privoi (Kunda MC, Kawasaki), kes teises sõidus vahetasid kohad. MX V 40+ arvestuses oli esimene Engman, teine Privoi ja kolmas Põldveer. MX V 50+ esikolmiku moodustasid Jüri Makarov (Pärnu MC, Honda), soomlane Mikko Hahto (Honda) ja Enno Lustus (Türi AMK, Suzuki).

MiniMX klassis võitis Henri Remma (Freetime Racing, YCF) mõlemad sõidud oma igipõlise Läti konkurendi Raivis Levansi (Pitpro) ees. Kummaski sõidus lõpetas kolmandana Günther Sein (Bucci Moto). Kõik kolm kuulusid MiniMX Open klassi, selle klassi Hobby arvestuses moodustasid esikolmiku Pitpro’del võistelnud Mihkel Tääkre (Mini RC), Mikk Erm (Kagu MK) ja Meelis Mäesalu (MRC MK).

Päeva keskel tribüünieelsel rajalõigul toimunud mees-mehe vahelise Supersprindi finaali, kus osalesid Laansoo, Triisa ja Ardo Kaurit (Yamamoto RC, Yamaha), võitis esimesena kolm võitu kogunud Kaurit.

Õhtu päädis traditsionaalselt lühendatud ringil sõidetud superfinaaliga, mille võitis kindlalt Mägi, kes juhtis sõitu algusest lõpuni ja edestas teist kohta 17,5 sekundiga. Poodiumi ülejäänud kohtadele heitlesid Lusbo, soomlased Eeli Takatalo (Husqvarna) ja Joni Roos (Mägi Racing, KTM) ning Triisa. Lahingust väljus võitjana välja Lusbo, kellest 1,4 sekundit hiljem ületas lõpujoone soomlased alistanud Triisa.

Indrek Mägi lisatakse nüüd auväärsele seinale, kus ootavad teda ees juba sellised nimed nagu Tanel Leok, Juss Laansoo, Agris Litvinovs, Gert Krestinov ja Priit Rätsep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles