Marmeljuk teenis esimesed olümpiapunktid

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alekdander Marmeljuk (vasakul).
Alekdander Marmeljuk (vasakul). Foto: Liis Treimann

Judokas Aleksandr Marmeljuk võitis Madridi MK-l kehakaalus -90 kg hõbemedali ning sai kirja esimesed punktid olümpiale kvalifitseerumiseks.

Medali kindlustamiseks oli tihedas konkurentsis vaja nelja võitu ning esimesed kolme neist tulid ka kindlalt ipponitega, kaotus tuli vastu võtta ainult finaalis ukrainlaselt Siniavskylt.  Kuna tegemist oli olümpiakvalifikatsiooni avavõistlusega, oli kohal  väga esinduslik seltskond: 349 sportlast 46st riigist.

Kindlasti on Marmeljuk nüüd koondise kandidaadiks ka augustikuus toimuvaks MM-ks. Teistest Madridis matile tulnud Eesti sportlastest kaotasid Elnur Aliev ning Grigori Minaškin avaringis.  Järgmine MK-etapp, kus jagatakse olümpiakvalifikatsioonipunkte toimub septembris Tallinnas.

Samal ajal Austrias toimunud juuniorite EK-etapil võitis Mattias Kuusik 56 osalejaga kaalukategoorias -81 kg kaks matši. Teises ringis oli kohe vastaseks 2013.a noorte MM-i pronksmedaliomanik Marko Bubanja, kes pingelises matšis napilt alistati.  Kolmandas ringis tuli vastu eelmise aasta U-18 Euroopa Meister Godizov, kelle vastu kahjuks energiat ei jätkunud ning võistlused sellega Kuusiku jaoks lõppesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles