Mängijad on Cretu omaks võtnud

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Gheorghe Cretu.
Peatreener Gheorghe Cretu. Foto: volley.ee

Sel kevadel võrkpallikoondise etteotsa toodud Gheorghe Cretuga jätkatakse koostööd. Rumeenlasega sõlmiti esialgu üks-pluss-üks-leping.

«Kuna me valiktsüklit jätkame, siis peame juhatuses lepingu teise poole kinnitama, aga see on pigem formaalsus. Eesmärk sai edasipääsu osas täidetud ning jätkame protsessiga,» sõnas Eesti alaliidu peasekretär Tarvi Pürn.

Mängijad on välismaalasest juhendajaga rahul. «Väga palju informatsiooni tuleb temalt mängu ajal. Erinevad asetused jne, annab väga selged juhised. Suudab ka närvilistel hetkedel rahu säilitada ja see kandub meeskonnale üle. Oleme väljakul niigi närvis, on hea, kui ta suudab seda maha tõmmata. Samas, kui vennad on platsil loiud, siis käratab. Mina olen väga rahul temaga,» kirjeldas noor nurgaründaja Robert Täht peatreenerit.

Diagonaalründaja Oliver Venno lisas: «Rasketel hetkedel selgitab rahulikult, mida on vaja muuta. Ta ei ole mängudel närviline, Gianni (Cretu hüüdnimi – toim) on üldse väga positiivse ellusuhtumisega inimene. Aga distsipliin on kõva, kui mingi käkiga hakkama saad, siis riietusruumis annab sellest kõva häälega teada.»

Juhendaja loodab koondise järgmisele tasemele viia. «See oli esimene samm, meil on nüüd aasta aega, et kolmandaks ringiks valmistuda,» sõnas Cretu pärast edasipääsu selgumist. «Olen mängijate üle uhke ja tahan ka slovakke tänada, et nad läksid viimasele kohtumisele vastu sportlikust printsiibist lähtudes.»

Cretu on rahul, et noored võtsid tema juhtnööre üha enam omaks. «On hea näha, et turniiri lõpuks oleme meeskond. Ja mul on hea meel, et noored, nagu [Renee] Teppan  ja [Robert] Täht, saavad aru, mida ma nõuan, ja suudavad vahetusest hästi sekkuda,» sõnas juhendaja.

«Nüüd saan osaga koondisest neli nädalat tööd jätkata ja veel mõned mängijad üle vaadata,» sõnas juhendaja, kes pärast nädalast puhkust Viinis pere juures naaseb Tartusse laagrisse, kuhu tulevad valdavalt alla 23-aastased mehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles