Neljapaadi EM-finaal: koostöö oli hea, kuid särtsu ei jagunud

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti neljapaadi liikmed Kaur Kuslap (vasakult), Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo pärast finaali finišit.
Eesti neljapaadi liikmed Kaur Kuslap (vasakult), Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo pärast finaali finišit. Foto: Fred Killing

Tänavu Belgradis toimunud sõudmise EMi eel lootsid kaks Eesti paatkonda sekkuda medaliheitlusesse, kuid reaalsuses jõudis finaali vaid neljapaat, kes pidi kokkuvõttes leppima 6. kohaga. Euroopa meistriks krooniti selles paadiklassis Ukraina.

Mullu MMil viiendaks tulnud Kaur Kuslap, Allar Raja, Sten-Erik Anderson ja Kaspar Taimsoo olid ka tänavu Eesti parimad, kui neljapaatide konkurentsis jõuti finaali, kus jäädi aga viimaseks ehk kokkuvõttes kuuendaks.

«Positiivse poole pealt oli vorm hea ja keha oli maksimaalseks soorituseks valmis. Iga päevaga läksid asjad justkui paremaks, aga tehnika lagunes meil siin (Belgradis) ära,» võttis Kuslap EMi kokku ning märkis, et laupäevane vahesõit kulutas neid finaali eel vast liialt. «Tänane (eilne) koostöö tundus hea, aga ei olnud enam seda särtsu.»

Reedeses eelsõidus 3. koha saanud neljapaat pidi seega osalema laupäeval ka vahesõidus, kus tagati endale 2. kohaga pääs finaali.

«Eelsõit näitas ära, et oleme võimelised sõitma, kui asjad ei tule kõige paremini välja. Vahesõit näitas, et meil on vajalikku sisu. Samas pidime end päris tühjaks tõmbama ja see sai finaalis saatuslikuks. Finaal oli tehniliselt hea, kuid ei olnud enam seda jõudu,» analüüsis Taimsoo. «Laupäevane sõit oli tugev ja mulle väga meeldis, et meil oli vajadusel purakas tagumisest taskust võtta. Siiski tundub, et me ei ole veel nii tugevad, et suudaksime igal päeval sellise puraka välja võtta.»

Neljapaat osaleb nüüd järgmisena 20.–22. juunini Lac d’Aiguebelette’i MK-etapil ja siis ootab neid juba augusti lõpus Amsterdamis algav MM.

Samuti EMile medalimõtetega läinud kahepaat Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä lõpetasid lõpuks C-finaali 2. kohaga ning said lõpp-protokolli kirja 14. positsiooni. «Oma eesmärki me ei täitnud, kuid arvan, et B-finaali oleks meil võinud küll asja olla,» arvas Jämsä. «Füüsiliselt oli seisund on hea. Saame nüüd uue paadi ja kõrvaldame mõned puudused ning usun, et sõidame siis paremini.»

Kahepaadi liikmed plaanivad järgmisena osaleda samuti Lac d’Aiguebelette’is toimuval MK-etapil ning ka juuli keskpaigas Luzernis.

Kaisa Pajusalu sai EMil 14. ja Vladimir Latin 21. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles