18-aastane Eesti kulturist andis positiivse dopinguproovi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MM-il võideldakse dopingu vastu.
Jalgpalli MM-il võideldakse dopingu vastu. Foto: SCANPIX

12. aprillil toimunud VI Reval Cup & Tallinna lahtistel meistrivõistlustel meesjuuniorid physique kategoorias kolmanda koha saavutanud 18-aastase Lauri Ööpiku dopinguproovist leiti anaboolset steroidi stanosolooli.

ihtasutusele Eesti Antidoping saadetud vastuses võttis sportlane dopingu tarvitamise omaks ning loobus B-proovi analüüsist. 29. mail toimunud Eesti dopinguvastase distsiplinaarkolleegiumi istungil otsustati Ööpikule määrata kaheaastane võistluskeeld. Keeld hakkas kehtima istungi toimumise päevast, 29. maist 2014 ja lõpeb 28. mail 2016. Samuti tühistatakse kõik sportlase võistlustulemused alates 12. aprillist 2014 ehk päevast, mil ta positiivse dopinguproovi andis.

Sõltumatu Eesti dopinguvastase distsiplinaarkolleegiumi nimetab ametisse Eesti Olümpiakomitee. Kolleegiumil on volitused ärakuulamiste korraldamiseks ja otsuste vastuvõtmiseks ükskõik millises asjas, mis Eesti Antidopingu dopinguvastaste reeglite põhjal kolleegiumile menetlemiseks esitatakse. Muuhulgas on Eesti dopinguvastasel distsiplinaarkolleegiumil volitused otsuste vastuvõtmiseks Eesti Antidopingu dopinguvastaste reeglite põhjal dopinguvastaste reeglite rikkumiste tagajärgede osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles