Vaata, keda ennustab Jose Mourinho MMil edasipääsejateks

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpallimeeskonna peatreener Jose Mourinho avaldas koostöös Yahooga need 16 meeskonda, kes pääsevad tema arvates peagi algaval MM-finaalturniiril alagruppidest edasi kaheksandikfinaalidesse.

A-grupist valis Mourinho esimeseks edasipääsejaks kõhklematult korraldajamaa Brasiilia, kuid tunnistas, et teist meeskonda nimetada ta ei oska. «Mehhikol on head mängijad ja nende liiga muutub aina tugevamaks, nii et neil on korralik meeskond... Ma ei teagi,» sõnas Mourinho.

«Ma olen väga emotsionaalne, eelistan alati oma sõpru,» muigas Mourinho B-grupi juurde jõudes ning avaldas seetõttu arvamust, et tiitlikaitsja Hispaania järel pääseb sealt edasi Holland, kelle peatreeneri Louis van Gaaliga ta 1990ndatel aastatel Barcelonas koos töötas. «Hispaania valisin loomulikult seetõttu, et nad on viimasel kuuel aastal võitnud kõik mida võita annab. Aga ka Tšiili võib siit grupist edasi pääseda.»

C-grupis langes Mourinho valik taas oma sõprade tõttu Kreekale ja Elevandiluurannikule, kuid ta märkis tugeva meeskonnana ära ka Kolumbia. Hoopis raskeks läks Mourinho jaoks olukord D-grupis, kus on koos Itaalia, Uruguay ja Inglismaa. «Üks kolmest tugevast meeskonnast langeb kindlasti välja ja siinkohal keeldun ma ütlemast, kes see on. Kui ma valin selleks Itaalia... ma olin seal nii õnnelik, et ma ei saa seda öelda. Ja kui ma ütlen, et Inglismaa kukub välja, ei lase nad mul siin järgmisel aastal enam töötada!»

E-grupis eelistas Mourinho Prantsusmaad. «Ma ei usu, et nad jälle põruvad. Taseme poolest peaksid nad grupi võitjatena edasi saama. Siis tuleb valida Ecuadori ja Šveitsi vahel – ma valin Šveitsi,» sõnas ta. F-grupi võidab Mourinho arvates Argentina. «Teise edasipääseja otsustan taas selle järgi, kus on mõni Chelsea mängija. Pean ikka omasid toetama, seega teisena läheb edasi Nigeeria!» avaldas Mourinho poolehoidu keskväljamehele John Obi Mikelile.

G-gruppi kuulub Mourinho kodumaa Portugali koondis, kuid treener asetas nad teisele kohale. «See on väga raske grupp ja olen kindel, et keegi ei jää siin nullile. Kahju küll, aga Saksamaa siiski võidab ja Portugal on teine. Samas tuleb ka USAd karta ja ma pelgan meie mängu nende vastu,» sõnas Mourinho. H-grupis oli kahe edasipääseja ennustamine tema jaoks märksa lihtsam: «Belglastel on annet, kuid Venemaa võidab grupi ja Belgia on teine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles