Uruguay legendi hoiatus Inglismaale: võime teie võitmiseks pettust kasutada

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uruguay koondis treenimas.
Uruguay koondis treenimas. Foto: SCANPIX

Uruguay jalgpallikoondise endine mängumees Gus Poyet teatas enne peagi algavat MMi, et tema kodumaa koondis võib alagrupifaasis ka sohki teha, kui see aitab neil võita Inglismaa meeskonda.

Uruguay on loositud üheksa päeva pärast algaval MMil ühte alagruppi Inglismaa, Itaalia ja Costa Ricaga. Kuna alagrupist pääseb edasi vaid kaks meeskonda, on kolmel suurel jalgpalliriigil piisavalt tegemist, et kahte kõrgemat kohta omavahel ära jagada. Uruguay ja Inglismaa koondised kohtuvad omavahel 19. juunil ning aastatel 1993-2000 Lõuna-Ameerika riiki esindanud Gus Poyet' sõnul on tema kodumaa mängijad nii suure võitlusvaimuga, et võivad inglaste võitmiseks kasutada isegi pettust.

Poyet analüüsis oma väidete selgitamiseks 2010. aasta MMi veerandfinaali, kus Uruguay koondise päästis lisaajal Luis Suarez, kes mängis vastasmeeskonna Ghana värava ärahoidmiseks väravajoonel käega. Kuigi Suarez saadeti ilmselge vea eest väljakult ära, eksis Ghana koondislane Asamoah Gyan penaltil ning Uruguay pääses penaltivooru järel poolfinaali.

«Ma tean, et teie jaoks on väravajoonel käegamängimine petmine. Meie jaoks aga ei ole, see on osa mängust,» selgitas Poyes Uruguay mängijate mentaliteeti Inglismaa meediale.

«Näiteks kui mina olen viimane kaitsja ja sa jooksed mööda ning ma tirin sind särgist, sa kukud maha ja mind saadetakse väljakult ära - kas see on petmine? Ei, see ei ole petmine. Teie reaktsioon (Suareze käepallile- toim.) oli meile üllatuseks. Me mõtlesime: "Miks nii?" Suarez päästis meid. Ta saadeti minema, see oli penalti, kõik oli õige. Meie jaoks on hullem, kui tehakse midagi, mida keegi ei näe, näiteks lüüakse kedagi. Samas käegamängimine väravajoonel on käegamängimine väravajoonel,» lisas Poyet nelja aasta taguse intsidendi selgituseks.

Lisaks andis endine koondislane mõista, et kui sel aastal peaks Inglismaa vastu minema vaja samasugust reegliterikkumist, siis Uruguay mehed risti ette ei löö. «Me ei lepi sellega, et te olete meist paremad, mina ei lepi sellega, et te olete meist paremad. Kui tundub, et te olete paremad, siis me leiane oma mängijatega võimaluse, et teid peatada,» selgitas Poyet.

Jalgpalli MM algab Brasiilias juba 12. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles