Krestinov sai Inglismaal viienda koha, Rätsep lõpetas kümnendana

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep (vasakul) ja Gert Krestinov Pontrilase rajal.
Priit Rätsep (vasakul) ja Gert Krestinov Pontrilase rajal. Foto: Andrew Waghorne

Inglismaal, Pontrilase krossirajal sõideti selle aasta MX Nationals motokrossisarja neljas etapp, kus väga raskel rajal olid eestlastest stardijoonel Gert Krestinov ja Priit Rätsep. Krestinovi saagiks jäi viies koht, Rätsep oli kokkuvõttes kümnes.

Kvalifikatsioonis näitas Rätsep (Oakleaf Kawasaki) viiendat ja Krestinov (Apico LPE Kawasaki Racing) kaheksandat aega. Kiireima aja sõitis välja Graeme Irwing Suzukil, Rätsepa aeg oli tema omast 0,86 ja Krestinovi oma 4,1 sekundit aeglasem.

Esimese sõidu võitis Kristian Whatley (Yamaha), kes edestas Irwing'ut 21,7 ja Brad Andersoni (Honda) 33 sekundiga. Krestinov tuli avaringilt seitsmendana ja tõusis sõidu lõpuks viiendale kohale (+1.01,4). Rätsep oli esimese ringi järel 12. ja suutis hoolimata paarist sõiduveast samuti sõidu edenedes oma kohta parandada ning oli üheksas, kaotust võitjale kogunes 1.30,6.

Teises sõidus võidutses avasõidu neljas mees Nathan Watson (KTM), kellele järgnesid esimese sõidu seitsmendana lõpetanud Rätsepa meeskonnakaaslane Shane Carless (+17,1) ja Anderson (+26,1).  Krestinov, kes ei saanud selles sõidus nii head starti ja oli esimese ringi lõpus alles 14-s, tegi head sõitu ning oli neljas (+28,7). Rätsep oli avaringi lõpus esikümnes, kuid seejärel kukkus ja langes viimaseks. Õnneks suutis noormees end koguda ja tõusis lõpuks 12., jäädes liidrile alla ringiga.

Päeva viimase sõidu võitis teises sõidus alles 9ndana lõpetanud Whatley, teine oli Watson (+7,1) ja kolmas Carless (+43,7). Krestinov tuli avaringilt seitsmendana ja möödus paarist konkurendist ning oli neljas (+50,4). Rätsep oli esimese ringi järel 11. ja võitles terve sõidu esikümne piirimail ning oli kümnes (+1 ring).

Etapivõit kuulus Watsonile (65 punkti) Whatley (62 p) ja Carlessi (56 p) ees. Krestinov oli 52 punktiga viies.

«Peab tunnistama, et see oli päris raske võistlus. Rada oli üpris sügavalt ära randaalitud ja enne võistlust sadas palju vihma, mis tegi raja esialgu väga raskesti läbitavaks,» rääkis Krestinov.

«Võistluse ajaks tuli siiski päike välja ja rada hakkas kuivama, mille tulemusena tekkisid aga sinna pikad sügavad sooned, kus väike viga maksis end valusalt kätte. Andsin endast parima, aga seekord siis selline tulemus. Paremad stardid andnuks kindlasti parema tulemuse, aga mul on hea meel, et selle raja peal on nüüd sõidetud ja enam-vähem tulemus kätte saadud. Järgmine nädal peaks olema võistlusrada, mis mulle paremini sobib,» lisas Krestinov.

Ka kümnenda kohaga lõpetanud Rätsep rõhutas, et võistlus oli raske.

«Keeruline nädalavahetus oli jälle ja ilmaga ka väga ei vedanud. Enne nädalavahetust oli kõvasti vihma tulnud ja see jättis rajale oma märgi, sest rajal ei olnud vist mitte ühtegi kohta, kus soont poleks olnud. Esimeses sõidus oli halb start ja lisaks kukkusin kaks korda. Teises sõidus kukkusin teisel ringil päris kõvasti ja pidin boksis tsiklit sirgeks väänamas käima. Rada oli selline, et pingutada tuli suhteliselt suure riskiga ja kukkumiseks oli vaja ainult korraks tasakaal kaotada. Just nii mul juhtuski. Kolmandaks sõiduks oli aga rada nii keeruliseks muutunud, et sõideti põhimõtteliselt nii nagu stardist mindi. Aga hea kogemusega nädalavahetus oli, sai sõita rada, mida kusagil mujal sõita ei saa. Järgmisel nädalavahetusel saame üle pika aja liival sõita, kui Westonis toimub Supermare MX Festival,» rääkis Rätsep..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles