Pehrsson: loodan, et meeskonna üldine esitus on parem

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi.
Magnus Pehrssoni aeg Eesti jalgpallikoondise peatreenerina sai läbi. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondis peab homme järjekordse maavõistlusmängu, kui võõrsil minnakse vastamisi mullu MMi play-off’i jõudnud Islandiga. Eestlaste juhendaja Magnus Pehrssoni sõnul soovitakse homme lihvida eelkõige ründemängu.

«Oleme viimastel treeningutel keskendunud rünnakule. Oleme jälginud rünnakute ülesehitamist, vasturünnakuid, väravavõimaluste tekitamist jne,» rääkis Pehrsson. «Loodan, et meeskonna üldine esitus on homme võrreldes eelmiste kohtumistega parem.»

Homset algkoosseisu Pehrsson ei avaldanud, kuid märkis, et kaptenina jookseb taas väljakule Ragnar Klavan ja ta soovib anda algrivistusele võimalikult palju mänguaega. «Tahan, et alustajad oleksid väljakul pikalt. Homme ma ei taha teha vahetust vahetuse pärast, vaid siis, kui on vaja,» rääkis Pehrsson.

Peatreeneri sõnul soovis ta mai lõpus ja juuni alguses anda sõpruskohtumistes eelkõige mänguaega kahele või kolmele ründajale, kuid vigastused on nendele plaanidele kriipsu peale tõmmanud.

Võrreldes senise kolme kohtumisega on koondises taas ka uusi mehi: Igor Morozov, Henrik Ojamaa, Kaimar Saag, Artur Pikk ja Henri Anieri noorem vend Hannes Anier. Lisaks on taas rivistuses Balti turniiri ajal U21 koondist esindanud Frank Liivak. «Noortele meestele on oluline olla koondise liige, et saada kogemusi ja näha, kuidas töö koondises käib. Muidugi võib neile ka mänguminuteid jaguda,» märkis Pehrsson.

Mängus Islandiga ootab Pehrssonit ka duell kaasmaalase Lars Lagerbäckiga, kes on teinud Islandi koondise tüüri juures head tööd. «Ta juhendas mind, kui mängisin U21 koondises, ja lisaks kutsus ta mind ka A-koondisesse, kus ma siiski vigastuse tõttu mängida ei saanud. Oleme ka hiljem kohtunud ning täna hommikul sain temalt toreda sõnumi,» ütles Pehrsson, kes märkis, et kaasmaalase käekiri on talle tuttav. «Tean, mida oodata ja oleme hästi valmis.»

Homne kohtumine algab islandlaste koduväljakul Eesti aja järgi kell 22.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles