Pohlak: jalgpall peab jääma inimlikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Toomas Huik

Aivar Pohlak

Eesti Jalgpalli Liidu president

Arvan, et videokorduste kasutamine hävitab mängu tempo ja seetõttu pooldan veel kahe kohtuniku kasutuselevõttu nagu Euroopa liigas on juba katsetatud.

Jalgpalli olemus ongi olla inimlik ja ta kopeeribki meie elu koos kõigi rõõmude ja muredega. Kuna inimene ei ole eksimatu, siis tuleb ka jalgpallis neid sisse.

Kui kõik on endast maksimumi andnud, siis on hästi, kuid see ei tähenda, et me peaksime sellega rahul olema.

Mõlemad eksimused (Frank Lamaprdi lugemata värav kohtumises Saksamaaga ning Carlos Teveze suluseisust löödud värav kohtumises Mehhikoga – toim.) olid selgelt välditavad, kui oleksid kasutusel olnud väravatagused kohtunikud.

Samas oleks pidanud väljakukohtunik loogikat tunnetades aru saama, et Lampardi löök ületas väravajoone. Teveze olukorra puhul arvan, et joonekohtunik lihtsalt ei näinud, et Tevez seda palli üldse puudutas.

Videokorduste kasutusele võtmise korral jõutakse küllaltki kiiresti absurdini, kuna poleks selget piiri, kust videot vaadata ja kust mitte.

Jalgpall peab jääma inimlikuks ja mina olen kindel, et videokordusi jalgpalli ei tule. Mingil moel on eksimine jalgpalli osa ning selles peitub ka selle võlu ning ilu.

Mida vähem me mingeid asju muudame seda rohkem traditsioonid au sisse tõusevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles