Avo Keel teeb Pärnu võrkpalliklubi võimsaks

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest hooajast alustab Pärnu võrkpalliklubi esindusmeeskonna peatreenerina tööd Avo Keel.
Uuest hooajast alustab Pärnu võrkpalliklubi esindusmeeskonna peatreenerina tööd Avo Keel. Foto: Toomas Huik

Pärnu vastne peatreener Avo Keel asus otsustavalt meeskonda tugevdama. Ta tõi klubisse mullu Tallinna Selveris mänginud diagonaalründaja Hindrek Pulga, temporündaja Timo Tammemaa ning 18-aastase Leedu talendi Arnas Rumseviciuse. Varsti täieneb meeskond veelgi.

Keel oli Pulga – Eesti-Läti võrkpalliliiga eelmise hooaja suurim skooritegija ja finaalturniiri kasulikem mängija – ja Tammemaa otsusega rahul. «Tahtsin neid kahte Selverist kaasa võtta ja on hea meel, et saarlased olid nõus suvepealinna klubiga liituma.»

Pulk sõnas, et kindlat põhjust klubivahetuseks polnud, Pärnu on lihtsalt uus ja huvitav klubi. «Ennekõike sai otsustavaks soov muuta keskkonda ja end uues meeskonnas proovile panna,» lisas Tammemaa. Mõlemat meest vaevasid kevadel põlvetraumad, taastusravile ja eriharjutustele kulub terve suvi, et sügisel palliplatsil taas tegusid teha.

197 sentimeetrit pikk Rumsevicius on Keele sõnul väga huvitav mängija: «Leedu noortekoondises tegutses ta nurgaründajana, sel kevadel täiskasvanute koondises aga diagonaalründajana. Ehk siis ta suudab mängida mõlemal positsioonil. Tegelikult palus Rumseviciuse treener, et ma poisi oma hoole alla võtaks. Leppisime ületulekus juba mullu kokku. Nüüd, kus ma Pärnusse läksin, küsisin, kas Rumseviciuse jaoks on oluline klubi või treener. Ta valis minu ja Pärnu.»

Mis saab Keele poegadest, sidemängijatest – nooremast Markkusest ja vanemast Marttist?

«Markkus tuleb Pärnusse, Martti kohta ei saa öelda,» teatas Keel.

Niisiis, kas on komplekteerimisel meeskond, kes tooks Pärnusse nii esikoha Schenkeri liigas, Eesti meistritiitli ja ka karika?

Keel: «Olen alati seadnud meeskonnale kõrged eesmärgid ja need ka ausalt välja öelnud. Kui tagasilööke ei tule ja suudame mängijate vigastusi vältida, tahan Pärnuga olla tuleval hooajal kolmes finaalis ja vähemalt kaks nendest võita.»    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles