Korvpalli tulevikulootus siirdub USA tippülikooli ridadesse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Nurger Eesti U20 koondise särgis
Rauno Nurger Eesti U20 koondise särgis Foto: Toomas Huik

20-aastane korvpalli tulevikulootus Rauno Nurger sõlmis lepingu USA ülikooliliiga NCAA meeskonna Wichita State’iga. Tegemist on üliõpilaskorvpalli mõistes täieliku tippklubiga, kuna viimasel hooajal jõuti liigas nelja parema hulka.

Varem oli Nurger sõlminud eellepingu Ole Missi ülikooliga, kuid nüüd otsustas Wichita State’i kasuks. «Tundsin, et mulle sobib siin. Siin on väga hea programm,» rääkis Nurger USA meedia vahendusel. «Neil on selja taga suurepärane hooaeg ning see oli vägev, kuidas nad pidevalt paremaks muutusid.»

Nurger iseloomustab ennast liikuva keskmängijana: «Ma suudan väljakul hästi liikuda. Suure mehena oskan ka kaugelt visata, seega suudan ka väljakut suuremaks venitada.»

Kohaliku keskkoolimeeskonna peatreeneril Kyle Lindstedil jagus samuti eestlase kohta kiidusõnu. «Ta võib meeskonnale väga kasulikuks osutuda. Eriti just tulevikku arvestades, kuid miks mitte ka kohe. Ta on tugevam kui enamik Euroopast päris mehi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles