Neinar Seli Nurmsalu loobumisest: vastutab suusaliit

Jaan Martinson
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli kuulis täna tippspordiga lõpparve teinud suusahüppaja Kaarel Nurmsalu karjääri lõpust Postimehelt. «Ma ei tea tagamaid, sestap ei oska juhtunut täpsemalt kommenteerida, kuid selge, et suusaliit peab oma tippude eest hoolt kandma. EOK ei saa tegutseda üle alaliidu pea. Saan aru, et raha on vähe, kuid kolm ala – kergejõustik, suusatamine ja korvpall – saavad 30% EOK toetusest.»

Nurmsalu mänedžerist isa Toomas sõnas, et suusaliidule loodeti mõõdukalt: «Liit oli meile partner ja annaks raha küll, kui seda oleks. Küll aga ei saanud seal töötavad inimesed lõpuni aru, kui suur ala on suusahüpped ja et ühe mehe ümber tuleb moodustada tiim, kui tahad ta tippu viia. Hüpped pole massisport, nagu suusatamine, mida võib harrastada ka hobikorras.»

Suusaliidu peasekretär Jaak Mae tunnistas, et nende ülesanne on, jah, sportlase eest hoolt kanda, kuid reaalsed võimalused puuduvad: «Meil on sisemine struktuur, kus iga alakomitee peab tegelema oma sportlastega.»

Mae mõistab Nurmsalu maksimalismi, kuid arvas, et loobumine tuli liiga lihtsalt: «Mina ei tea Eesti sportlast, kes oleks kuuga unistuste eelarve kokku saanud. Vajaliku ettevalmistuse oleks ilmselt sellegi rahaga välja vedanud. Olen praegu Barcelonas FISi kongressil, naastes tahan Nurmsaluga kohtuda ja asja uurida. Ehk mõtleb ta siiski ümber.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles