Björgen: mindki vaevasid Sotšis vaimsed probleemid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen Sotši OMil.
Marit Björgen Sotši OMil. Foto: SCANPIX

Pärast Poola suusatähe Justyna Kowalczyki avameelset ülestunnistust, et ta on edust hoolimata aastaid võidelnud depressiooniga, lausus ka suusamaailma viimaste aastate valitsejanna Marit Björgen, et teda vaevasid lõppenud hooajal vaimsed probleemid.

Björgen võitis veebruaris Sotši talimängudel kolm kuldmedalit, jäädes löömatuks suusavahetusega sõidus, paarissprindis ja 30 km distantsil. Norralanna tunnistas aga, et hea sõbratari ja võistkonnakaaslase Astrid Uhrenholdt Jacobseni venna ootamatu surm vahetult enne võistluste algust lõi tal jalad alt. «Olümpia ajal valdasid mind väga erinevad emotsioonid – kurbus ja õnn, pahameel halva sõidu üle ja rõõm kuldmedalite võitmisest. Minu olümpia käis üles-alla. Võib-olla on asi selles, et sa ei taha tunnetele enne voli anda, kui kõik võistlused on peetud,» lausus Björgen väljaandele Expressen.

Pärast Sotšit oli Björgen enda sõnutsi vaimselt ja füüsiliselt omadega täiesti läbi, kuid jätkas sellest hoolimata MK-sarjas võistlemist, kindlustades üldvõidu. Samuti tegi ta kaasa Norra meistrivõistlustel. «Põrkasin nagu peaga vastu seina. Eeldasin, et reaktsioon on ränk, ega harjutanud seejärel terve nädala jooksul. Teadsin, et mind ootavad kodumaised meistrivõistlused, seega suutsin ennast kuidagi võistlemiseks kokku võtta. Olin aga täiesti läbi põlenud, paagid olid tühjad. Võitlesin end läbi olümpiamängude, kuid see, mis mängude ajal juhtus, oli vaimselt erakordselt keeruline,» sõnas Björgen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles