Statistikud: Messi on väärt poole rohkem kui Ronaldo

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi (paremal) ja Cristiano Ronaldot.
Lionel Messi (paremal) ja Cristiano Ronaldot. Foto: Reuters/ScanPix

Šveitsi statistikauuringute keskus CIES arvutas välja, kes on maailma kõige väärtuslikumad jalgpallurid. Pole üllatav, et kaks esimest kohta hõivasid Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo, küll aga on ootamatu meeste väärtuste suhe.

Nimelt leidis CIES, et Messi on väärt 216 miljonit eurot, Ronaldo aga vaid 114 eurot. Seejuures valiti just Ronaldo 2013. aastal maailma parimaks mängijaks, ta aitas Madridi Realil võita Hispaania karika ja UEFA Meistrite liiga. Klubi ja koondise eest peetud 45 mänguga lõi Ronaldo 55 väravat, vigastustega hädas olnud Messi vastas 39 mängus löödud 36 tabamusega.

Kolmandal kohal on Liverpooli ja Uruguay koondise ründaja, Inglismaa kõrgliigas tänavu 31 väravat löönud Luis Suarez, kelle väärtuseks hinnatakse 99 miljonit eurot. Talle järgnevad Londoni Chelsea poolkaitsja Eden Hazard (75 miljonit eurot) ja Barcelona ründaja Neymar (62 miljonit eurot).

Kõige hinnalisem meeskond on Barcelonal (593 miljonit eurot), neile järgneb Real 488 miljoni euroga. CIES arvutas ka välja mängija, kelle väärtus on viimase aastaga enim langenud - selleks on Reali mullusuvine suurost Gareth Bale, kes oli algul Hispaanias hädas, kuid seejärel kohanes ja mängis Reali Meistrite liiga võidus suurt rolli. Ometi on Bale'i väärtus aastaga langenud koguni 37 miljoni euro võrra.

Suurima hüppe tegi Max Kruse, sest Mönchengladbachi Borussial õnnestus mees Freiburgist hankida väga soodsalt. Läinud hooajal lõi Kruse 11 väravat ning kasvatas oma hinda koguni kaheksakordselt. 

Vaata CIESi üksikasjalikku statistilist analüüsi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles