Gerrard: Inglismaa harjutab kõvasti penaltilöömist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta EMil realiseeris Steven Gerrard (vasakul) Itaalia vastu penaltiseerias oma löögi, kuid Inglismaa kaotas ikkagi.
2012. aasta EMil realiseeris Steven Gerrard (vasakul) Itaalia vastu penaltiseerias oma löögi, kuid Inglismaa kaotas ikkagi. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise kapten Steven Gerrard tunnistas, et koondis on treeninglaagrites kõvasti tegelenud meeskonna Achilleuse kanna ehk penaltilöökide harjutamisega.

MMil on Inglismaa kaotanud kõik kolm penaltiseeriat, kus nad on osalenud. Viimasest kümnest suurturniirist aga koguni kuus on neile lõppenud kaotusega 11 meetri karistuslöökide seerias. «Mõistan, miks kõik sellele keskenduvad, sest me oleme palju eksinud. Aga ärge sellest ka liialt palju mõelge, sest mäng ei pruugi kunagi penaltiteni minna,» lausus Gerrard BBCle. «Loodetavasti mängime 90 või 120 minuti jooksul piisavalt hästi, et mitte mängu penaltiteni lasta, aga kui peaksime neid tõesti lööma, oleme valmis.»

Inglismaa võitis viimati penaltiseeria 1996. aasta EMil, alistades veerandfinaalis Hispaania, kuid poolfinaalis kaotati sakslastele – ikka ja jälle penaltitega. Sel MMil aitab inglasi spordipsühholoog Steve Peters, kes on teinud koostööd Briti olümpiajalgratturitega, snuukri maailmameistri Ronnie O’Sullivaniga ja Liverpooli jalgpalliklubiga.

Petersiga klubis koostööd teinud Gerrardi sõnul on raske penaltiseeria ajal valitsevat närvipinget sõnadesse panna. «Harjutame palju, kuid penaltiseeria on hoopis teine olukord võrreldes näiteks liigamängu ajal löödava penaltiga. Sul on meeletult palju rohkem aega löögile mõelda ja kaalukausil on midagi palju enamat,» sõnas Gerrard, kes eksis ise penaltil 2006. aasta MMil, kui inglased pidid veerandfinaalis alla vanduma Portugalile. Kaks aastat tagasi oli Gerrard EMil Itaalia vastu täpne, kuid Inglismaa kaotas sellegipoolest ja langes välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles