Magnus Pehrsson: see oli minu ametiaja parim mäng

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson lausus pärast kohtumist Islandiga, et hoolimata 0:1 kaotusest oli tema arvates kindlasti tegu tema ametiaja seni parima mänguga.

«Kaitse oli hea ja suutsime ise luua vähemalt viis head võimalust, meie rünnakud olid palju ohtlikumad,» loetles Pehrsson plusse. «Kahju muidugi, et kaotasime, aga õnneks ei kaotanud me sellega kolme punkti. Mis teha, see on jalgpall.»

Pehrsson selgitas ka, miks ta tegi mängus ainult kaks vahetust – 73. minutil lahkus platsilt kerge vigastuse tõttu Henrik Ojamaa ning 87. minutil sai koondisedebüüdi kirja Hannes Anier. «Tahtsin näha, kuidas mehed võimalikult palju mänguaega saades vastu peavad,» põhjendas Pehrsson, kes lubas juba enne mängu, et teeb erinevalt eelmistest kohtumistest seekord vahetusi ainult siis, kui selleks on selge vajadus.

Esmakordselt Pehrssoni käe all Eesti koondises platsile pääsenud Ojamaa ei suutnud küll mängu teises pooles väga ohtlikke võimalusi tekitada, kuid peatreener jäi ründaja üldise panusega igati rahule. «Ta tegi seda, mida temalt näha tahtsin – oli ohtlik ja terav ning töötas hästi tagasi kaitsesse. Soovisin teda mängitada ründaja positsioonil, sest tean, et talle meeldib seal mängida ja samas pole ta saanud koduklubis sellel kohal tegutseda. Võib-olla ei jõudnud ta karistusalas alati päris hästi nendele positsioonidele, mida ta ise oleks tahtnud, kuid muidu olen temaga rahul,» lausus Pehrsson, kelle sõnul tingis Ojamaa väljavahetamise varbavigastus.

Karol Metsa põhjustatud penalti kohta sõnas Pehrsson, et pole olukorda veel kordusest näinud. «Kui seal oli viga, siis oli see muidugi Karoli poolt eksimus, aga muidu oli tema mäng okei. Loomulikult peab ta poolkaitsjana mängimist veel õppima, eriti mängu ülesehitamise faasis, aga positsiooniliselt oli ta tubli ja ma näen tal selles rollis tulevikku,» lausus Pehrsson.

Endiselt ei ole sajaprotsendiliselt oma kohta leidnud Konstantin Vassiljev, kuid Pehrsson jäi temagi esitusega väga rahule. «Peaaegu kõik meie võimalused tulid tema kaudu ja kui neist oleks mõni ära löödud, räägiksime kindlasti, et ta tegi hea mängu. See roll sobib talle, kuid loomulikult peame oma söödumängu veel parandama, et teda veelgi rohkem mängu tõmmata,» sõnas Pehrsson.

Samas torkas Eesti mängus silma, et rünnakul jõudsid headele positsioonidele pigem äärekaitsjad või äärepoolkaitsjad, mitte aga ründajad Ojamaa ja Kaimar Saag. «Avapoolajal olid meil head tsenderdused, võib-olla jäid kohati ründajad kasti veidi hiljaks, sest olid tegelenud liialt mängu ülesehitamisega keskväljal. Selle kallal peame töötama. Aga liigume sammhaaval ning täna suutsime juba luua sajaprotsendilisi võimalusi, mida me eelmistes mängudes ei näinud. Arvestame lisaks, et täna mängis kaks meest, kes meil seni koosseisust puudusid,» arutles Pehrsson.

Peatreener kiitis ka kaitses tegutsenud Enar Jäägerit ning poolkaitsesse nihutatud Taijo Tenistet. «Kuna mängime kaitses 4-4-2 süsteemis ja rünnakul 3-5-2 süsteemis, saan Taijot kasutada mitmel positsioonil. Näengi teda mitmes rollis – vajadusel nii vasak- ja paremkaitsjana kui ka tasakaalustava paremäärena. Abiks on see, et täpselt sama rolli mängib ta ka oma koduklubis, see on talle tuttav,» lausus Pehrsson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles